Не очаквах, че може да бъде толкова ужасно – така

...
Не очаквах, че може да бъде толкова ужасно – така
Коментари Харесай

Българин в чуждестранния легион: Всяка седмица някой умира, но не бих се прибрал

Не чаках, че може да бъде толкоз извънредно ” – по този начин обобщава престоя си във Френския задграничен легион българин, чиято идентичност не желае да разкрива пред камера.

„ Дисциплината е на доста високо равнище. В началото е наложително да ти сменят имената, на родителите, обитаемо място сменят, дават ти нови имена. Имам друга идентичност. Всичко се унищожава – паспорти, персонални карти. В целия свят съществуваш, само че тук живееш с друга идентичност и когато те пуснат в отпуска, излизаш с друга идентичност, нов човек ”, описа мъжът по.

Заплатата в легиона сега е към 1500 евро, само че се получават и бонуси.

„ Мисиите стартират от 3200 евро минимално и могат да стигнат 6000-7000 евро на месец – зависи къде си, зависи от риска. На 10-ия месец ме изпратиха за два месеца да допълним една група, не беше едно от най-приятните неща. Трябва да претърсиш цяло село от основите до върха, всяка къща, дупка… Понякога се залагат взривни устройства по вратите. Първият, който отваря вратите, отпътува. Нямаш време да мислиш за това. Зад теб има по-висши хора. Няма „ Внимавай, може да те гръмнат ”. Попадали сме в контакт с противников огън. И когато началникът ти каже – „ ставай и тръгвай ”, ти ставаш и тръгваш. Никой не те пита ”, споделя мъжът.

„ Тук всяка седмица умират легионери. От началото ме стресираше – когато ги връщат, погребват. Ти претръпваш, стопира да ти пука, ставаш безсърдечен ”, добавя той.

Близките му не одобрили избора му да влезе в легиона, а през днешния ден той не може да си показа живота отвън него.

„ Аз не бих се прибрал, по простата причина, че сме открили връзка, усещаме се като братя, това е нашето семейство. Имало е доста моменти, в които да си кажа – „ о, не, аз ще се махна отсам, не мога повече ”. Обаче няма какво да върша, когато се върна в България. Изобщо не мисля какво ще бъде по-късно, мисля само за идващия ден, не знаеш дали ще доживееш, до момента в който ти свърши първия договор. Може да го доживееш, може да не го доживееш ”, споделя мъжът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР