Не обичаме да ходим на профилактични прегледи може би от

...
Не обичаме да ходим на профилактични прегледи може би от
Коментари Харесай

Джема Грозданова: Обидно е и за лекари, и за пациенти всичко, което се вменява за истина

Не обичаме да вървим на профилактични прегледи може би от боязън или от небрежност. На нас няма да се случи. Не обичаме да плащаме за това. Когато обаче опре ножа до кокал отиваме и търсим лекаря и настояваме и плащаме, колкото коства.Казвам това в тази обстановка, тъй като не е редно това, което се случва. Здравноосигурени пациенти заплащат поголовно за всичко. Това счита Джема Грозданова от "Републиканци за България ".

"Ако не платиш нямаш достъп до лаборатория, рентген, експерт. Да, плащаме, с цел да сме по-спокойни и с цел да оцелеем. После приказваме за солидарна система и че здравия заплаща за болния, а младия за остарелия. Да, но не ", проучва тя.

"Твърде доста приказки, имало пари в системата, само че хората ги няма. Апарат без човек не може. Реанимация без сестра не може. Хеликоптер без водач не може. Дано в същото време разделно да успеем да съхраним най-малко връзките с околните си хора. Обидно е и за лекари, и за пациенти всичко, което се вменява за истина ", разяснява още Грозданова.

Поводът за написаното от някогашния народен представител от ГЕРБ е пандемията и обстановката в опазването на здравето ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР