Не, не само за ценители днес над 20 производители и

...
Не, не само за ценители днес над 20 производители и
Коментари Харесай

На Фестивала на виното – напитки за дегустация в съседство със сирена от трюфели


Не, освен за ценители през днешния ден над 20 производители и вносители на виновност, които вземат участие във Фестивала на виното в столичен мол, оферират за дегустация освен божествената напитка под разнообразни марки, само че и в допълнение с български сирена от трюфели на близкия щанд, съобщи кореспондент на БГНЕС.

България през последните години в действителност се прочу с хубавото си, качествено вино, показа пред БГНЕС Иван Иванов, търговски представител на винарна за София. Фирмата ни има повече от сполучлив експорт за Австрия, за Германия, изключително с биоорганичните ни виновност, продължи той. Едно от най-предпочитаните ни виновност се прави от мавруд 100% и за последната година то беше определено за най-хубавото алено вино в страната, похвали се представителят на компанията. За доста от комерсиалните им марки към този момент се написа в авторитетни немски издания, а около виното феновете на питието разбират и забавни обстоятелства за България. В нашата винарна съумяваме, тъй като залагаме на българското. 70% от насажденията ни са от мавруд, работим с български бъчви, съблюдаваме обичайна технология и имаме прелестни експерти- българи, разясни Иванов. Всяка винарна взема решение на какво да заложи- някои наши сътрудници избират френски бъчви, други- американски, според от задачите си. Ако попитате чужденци за прочут български вид без чудене показват мавруда, после- гъмза и тогава идва ред на другите.

Според представителя на винопроизводителя нарушавания в софтуерния развой позволяват огромните винарни, тъй като мощно се подчиняват на пазара и злоупотребяват с качеството на продукцията си. При по-малките производители е друго, тъкмо тъй като са дребни, държат на своето име и изкарват по-качествено вино. Биоорганичните виновност се вършат единствено от хубаво грозде и при самото развъждане то се пръска единствено със наследник камък, както са го правили преди време нашите баби и дядовци на село, добави Иван Иванов.

Внасяме френски виновност от разнообразни райони- от Прованс, Бордо и други, призна Александър Христов, представител на компания, която реализира най-вече импорт. Френските вина- изключително белите и розетата, са водещи и желани в разнообразни точки на света. Имат и сортове,които не са известни в България, тъй като са с дребни добиви и се отглеждат най-вече в Южна Франция, сподели той. Знаете, че родината на ширас е точно Франция, до момента в който божолето, младото вино, се употребява на момента, защото не е планувано за отлежаване. Според Христов при тях пазарът постепенно се уголемява, само че за сметка на това винената просвета у нас става все по-популярна. Все още има кого да догонваме- примерно, надалеч сме по равнище на консумация от известните винени дестинации Испания, Италия и Франция, счита той.

Към Фестивала на виното има емфатичен интерес- стопират се да дегустират освен ценителите, само че и хората, които не остават на трапезата си без вино. Представителите на винарните са щедри- доливат чашите на посетителите, беседват с тях, изясняват качествата на виновността си. А към щанда на сирената с трюфели се насочат феновете на екзотичните усети. Там те пробват и сирената с манатарки и сладката с люти чушлета на началник Радичев- отлично допълнение към усета на виното. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР