Не, не може да се каже такова нещо. Трябва да

...
Не, не може да се каже такова нещо. Трябва да
Коментари Харесай

Ръководителят на РЗИ София не призна, че държавата с поведението си помогна за пика на коронавируса

Не, не може да се каже такова нещо. Трябва да се научим да живеем с вируса, единствено че сякаш българинът почна да живее с мисълта, че вирусът изчезна. Това съобщи доктор Данчо Пенчев, началник на РЗИ София.
Според доктор Пенчев, всяка наложена мярка се постанова с концепцията да даде някакъв резултат, само че с махането ѝ се усилват някои отрицателни трендове. На въпрос дали не наподобява по този начин, че стопанската система излиза на напред във времето, пред здравето, отговорът беше, че той дава отговор за София, а за цялата страна е политическо решение. В никакъв случай не се слага на напред във времето стопанската система, акцентира въпреки всичко Пенчев пред Нова телевизия.
Българинът спря да се опасява и не помни посланието за трите " Д " – стерилизация, дисциплинираност и отдалеченост, разяснява Пенчев, без да обръща внимание на питанията дали това не стана поради държанието на страната.
На въпрос дали не сме тръгнали към групов имунитет, сподели още ръководителят на РЗИ. А по тематиката с PCR тестванията и кой би трябвало да ги заплаща, откакто Българският лекарски съюз (БЛС) се възмути, че страната плаши със наказания при налагане на искане от лечебните заведения пациентът да заплаща, Пенчев отговори, че се разработвал механизъм кой ще предстои на тестване.
Още: " Най-после – ден с повече оздравели, в сравнение с инфектирани с ковид в България, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР