"Не можем заедно, но не можем и една без друга",

...
"Не можем заедно, но не можем и една без друга",
Коментари Харесай

Муки за обичта към майка си и как се живее цяло столетие

"Не можем дружно, само че не можем и една без друга ", по този начин с простички думи Мария Грубешлиева - Муки разказва връзките си със своята майка, великата българска актриса Стоянка Мутафова.

Дори на 95-годишна възраст тя не слиза от театралната сцена. Енергична, постоянно с усмивка на разположение и голямо възприятие за комизъм, Стоянка Мутафова приковава вниманието и печели обичта на феновете и в театъра, и пред дребния екран.

Стоянка Мутафова на 95 години - СНИМКИ

Сега всеки неин обожател ще има опцията да разбере секрети и любопитни истории от живота на актрисата в новата книга, отдадена на нея - "Добър вечер, столетие мое ".

Неин създател е дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева - Муки.

" За майка ми има написани седем или осем книги, само че нито една от тях не е биографична в същинския смисъл на думата. Някой взема решение да написа нещо за нея и издава книга. Дори и моята "Госпожа стихийно злополучие " е погледът ми върху нашите връзки с нея. Там приказвам единствено аз. Докато тук, в "Добър вечер, столетие мое " приказва и самата Стоянка. И то доста. Основно тя ", споделя Муки в изявление на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

В актуалната книга са разказани детайлно премиите на Мутафова, участията ѝ в театрални представления – година по година, с режисьор, премиера и създател. С извънредно доста фотоси.

Муки написва книгата за близо осем месеца.

" Нямаше сложни моменти, тъй като познавам майка ми доста добре. Единственият по-тежък беше, когато приказва за татко ми Леонид Грубешлиев. Тя има своята позиция, само че на мен той ми е татко. Но като цяло работата по книгата беше наслаждение ", споделя Муки.

Първоначално концепцията за заглавие на книгата е "Столетие мое ", по едноименната пиеса, която е най-новата в репертоара на Стоянка Мутафова.

Впоследствие избират да се споделя "Добър вечер, столетие мое ", по концепция на асистента и другар на фамилията Евгени Боянов.

"Всъщност това е израз от самата пиеса, с който правнучката на Малу (в ролята е Стоянка Мутафова) се обръща по този начин към нея, когато идва да я види за стотния ѝ рожден ден.

Имаше и други разновидности, аз предложих "Един живот ", от издателството Catch a story също имаха доста удачни оферти, само че крайната дума имаше Стоянка и тя най-вече хареса предлагането на Евгени ", споделя Муки.

Тя се надява книгата да доближи до многочислените фенове на Стоянка, които толкоз доста я обичат и заслужават да схванат всичко в елементи за своята фаворитка.

"В книгата има обръщение, което бих желала всеки самичък да го открие за себе си. Като резюме бих споделила, че един от лайт-мотивите е в никакъв случай да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. Когато това стане да можеш с усмивка да му кажеш "Добър вечер " и да си благополучен от дългия път, който си извървял. И да предадеш опита си и знанията на по-младите. Както е в тази ситуация с майка ми ", споделя Муки.

- За какво най-често спорите със Стоянка?

- В последно време за всичко. Ние не можем една без друга, само че и една с друга. Прекалено доста години сме дружно и сме се поизморили. Но по-късно си прощаваме и се обичаме по-силно. Много странна е нашата връзка.

- Какво си пожелавате в бъдеще на себе си и на Стоянка Мутафова?

- На себе си поисквам да съм здрава и майка ми да е до мен, колкото се може по-дълго време. А на нея да не стопира да играе до последно. Това желае тя, за това жадува – да играе още и още...

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР