Не можем да ви подкрепим за правителство. Това обяви председателят

...
Не можем да ви подкрепим за правителство. Това обяви председателят
Коментари Харесай

Габровски към ДБ: С първия мандат е най-вероятно да се състави правителство


Не можем да ви подкрепим за държавно управление. Това разгласи ръководителят на парламентарната група на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов на среща с номинирания за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. С това той удостовери мнението на Демократична България, че не биха подкрепили държавно управление, излъчено от групировката на Бойко Борисов. 

Разговорите в зала „ Изток “ на Народното събрание започнаха в 10,30 ч.

В делегацията на Николай Габровски са ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и депутата Томислав Дончев. В тази на Демократична България има петима представители.

Иванов въпреки всичко изясни, че в случай че Габровски успее да сформира държавно управление, ще е триумф. Съпредседателят на Демократична България съобщи подготвеност да сътрудничи с възможния предстоящ министър председател и неговото държавно управление по избрани тематики.

Николай Габровски изясни, че с първия изследователски мандат е най-вероятно да се сформира държавно управление. България нямало потребност от нови предварителни избори. 

" Ако погледнем в директно бъдеще и си сложим за цел да има работещо държавно управление, т.е. да не прекосяваме към ново служебно държавно управление и избирателен режим, ние ще забележим, че първият мандат в случай че не се осъществя, вероятността да се осъществя вторият мандат е много ниска. А третият е, меко казано, рисков, защото знаете, че зависи в коя групировка ще попадне той. Изобщо става една извънредно комплицирана обстановка. Т.е. максимален късмет да се осъществя нещо свястно за България и да не се отиде на избори, на процедура има с първия мандат. Доколкото това е гражданска самодейност, в случай че друга политическа мощ имаше тази роля, аз мисля, че още веднъж бих се заел в една такава настройка с едни съответни цели и в търсене на необятна поддръжка от всички политически сили ", съобщи Габровски. 





 

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР