Не можем да пренебрегнем никаква информация за подготовката на противника

...
Не можем да пренебрегнем никаква информация за подготовката на противника
Коментари Харесай

Главнокомандващият армията на Украйна ген. Сирски: Ако руснаците ...

„ Не можем да пренебрегнем никаква информация за подготовката на съперника за настъпателни дейности, по тази причина подхващаме всички ограничения, с цел да отговорим съответно на тази опция “, сподели военният. „ Днес ние правим огромен комплекс от работи по укрепително съоръжение на територии и позиции, инсталиране на цялостна система от бариери и обмисляне на потреблението на нашите войски при положение на сходни дейности.

 

В същото време Сирски се базира и на предишния опит от освобождението на Харковска област през есента на 2022 година, която той командваше.

 

„ Вече имаме опит в бойните дейности в региона на Харков, успяхме да „ изчислим “ врага и да освободим забележителна част от района на Харков. По това време настъпи огромен срив на съветския фронт. Ако руснаците още веднъж отидат там, Харков ще стане съдбовен град за тях “, сподели Сирски.

 

На 28 март украинският президент Владимир Зеленски сподели в изявление за CBS News, че се чака нова огромна атака на съветските войски на фронта през идващите месеци - в края на май или юни. Той не посочи за каква посока става дума.

 

По-рано в медиите се появи информация, че идната цел на Кремъл във войната с Украйна е офанзива против Харков. Владимир Путин съобщи, че е належащо да се сътвори „ санитарна зона “ към Белгородска област, която граничи с Харковска област и е обект на постоянен обстрел.

 

По украински медии, превод ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР