Не можем да оставим енергийните предприятия, които са гръбнакът на

...
Не можем да оставим енергийните предприятия, които са гръбнакът на
Коментари Харесай

Радев гневен от застоя в енергетиката

Не можем да оставим енергийните предприятия, които са гръбнакът на стопанската система, без съответни ограничения. Правителството не би трябвало да позволява геополитиката да убива българската стопанска система. Това съобщи яростно президентът Румен Радев, откакто прегледа цеховете за произвеждане на олово в КЦМ край Пловдив.

Той насочи укор към кабинета, че времето за разбори и положителни планове изтече. " И жителите, и бизнесът наблюдават какво прави прави държавното управление за поевтиняването на тока и газа. Назначиха се нови хора в управлението на енергетиката. Но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп ", предизвести президентът.

По думите му ежедневно се усилва рискът от банкрути и загуба на пазари, да не приказваме какво става с дребните и междинни предприятия. Радев е безапелационен, че са неотложни законови промени.

Той разяснява и разнобоя в ръководещата коалиция за бъдещето на АЕЦ " Белене ".

" Знаете каква битка се водеше в Съвета на Европейски Съюз и в Европейска комисия, с цел да бъде приета нуклеарната сила за чиста. Това има огромно значение за България ", уточни той. И добави, че е извънредно време ръководещите да вземат решение.

" В АЕЦ " Белене " са вложени милиарди от българските данъкоплатци и повече не може да остане в това състояние с непрестанно отсрочване и очакване ", съобщи президентът. Той е уверен, че страната ни има бъдеще като нуклеарна страна.

" Да, зелената договорка е бъдещето. Но би трябвало десетилетия напред да имаме вложения в базови мощности, а това е нуклеарната енергетика. Престъпление е да се откажем от този голям капацитет и базови мощности, които имаме ", безапелационен е Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР