„Не можем да кажем какво ще стане с Русия и

...
„Не можем да кажем какво ще стане с Русия и
Коментари Харесай

Деян Кюранов: Байдън започна да се държи като Путин, а Путин се държи като Слави Трифонов

„ Не можем да кажем какво ще стане с Русия и Украйна и НАТО, тъй като не е престанало да става – в този момент. Хегел споделяше, че не можем да схванем и оценим едно нещо, преди то да е престанало да съществува. Но с Украйна ние продължаваме да сме в една и съща обстановка на неизясненост, получила се след словесната опасност откъм Русия с ултиматумите, последвана от материалната военна опасност от Червената армия”. Тока сподели докторът на философските науки Деян Кюранов в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев”, което се излъчва по TV+.

„ Вместо да обясняват ситуацията, изказванията на виновни лица, като президентите на Съединени американски щати и Русия, още повече го замъгляват и объркват упованията на света до парадокс. След думите на Байдън, че руснаците ще създадат война (и уточнението на датата – 16 февруари) – аз престанах да диря действителен смисъл към този момент и в американското говорене. Казах си: „ Байдън стартира да се държи като Путин... а Путин се държи като Слави Трифонов! - mutatis mutandis.” Лошо е, когато имаме политик но Слави Трифонов отпред на такава военна мощ. А другояче и Съединени американски щати, и Русия сипят „ послания”, ориентирани към най-немислещата, най-неуката и най-лесно поддаваща се на внушения и люшкания част от хората”, съобщи още докторът на философските науки и преводач от съветски на няколко книги.

„ Примерно – видеото с „ съветското напускане”. Виждаме танкове, качени на ЖП платформи, да минават някакъв мост. Да приемем, че е Кримският. Само че на фрагмента локомотивът ги тегли на запад – към Крим! А не изток към Русия. Същевременно през композицията се провиждат светлини, хипотетично на бряг, което удостоверява, че ешелонът върви на запад. И в този момент ще почнат „ разяснения”, че, примерно, то било „ снимано от другата страна”, или че светлините са на кораби, не на суша, и прочие и прочие Руснаците идеално знаят за объркването, което сякаш доказателственият им материал ще провокира. Това им е задачата – объркването, не доказването. И в случай че може това комплициране да стане от в този момент нататък обичаен декор на интернационалната политика изобщо”, проучва брилянтно Кюранов.

„ Предполагам, че ставащото ще продължава да се тътрузи – може да върнат от границата контингент А, само че ще изпратят за границата контингент Б, след това ще пристигна назад и А, че си били не запомнили скиците с пастелчета от оная живописна околност, и прочие, и така нататък, и т.под. Засега не виждам какво може да накара руснаците да престанат с тази недостойна мега палячовщина. Но в цирка дрънчи тенекиен топ, а в Украйна в случай че гръмне, ще гръмне истински”, разяснява той.

„ А за нас – какво? Напълно съм склонен с квалификацията на Веселин Стойнев за държанието на България – провинциализъм. Това не е само мижитурщина – може даже действително да сме по-решителни – единствено че от провинциализъм излизаме с държание на мижитурки. От провинциално късогледство, като на нане Вуте, дека гледа от кьошка своята „ държава”, тъй като за него страната е къщето му с дворището тъдява. Каквото ни е гледането – такова е и виждането”, съобщи още Деян Кюранов.

ВИДЕО от изявлението на Веселин Дремджиев с Деян Кюранов:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР