„Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ,

...
„Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Не става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, знаем кое е юридическото лице

„ Не може да става въпрос за прикрито придобиване на ЧЕЗ, тъй като знаем кое е юридическото лице”, сподели депутатът Делян Добрев във връзка свадите с продажбата на енергодружеството.

Той разяснява и думите на енергийния специалист Еленко Божков, съгласно който зад договорката стои сянката на премиера Бойко Борисов.

„ Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто по този начин да хвърля обвинявания в публичното пространство. Много е елементарно да подхвърлиш две изречения по малкия екран, без да носиш отговорност за тях.

Утре в Народното събрание Комисията за надзор над службите ще направи чуване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще участва и Гинка Върбакова, чиято компания „ Инерком” е купувачът на ЧЕЗ.

„ На този стадий имаме малко информация. Според това, което излиза в медиите в тази договорка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на договорката, само че знаем, че има прелиминарен контракт. Всички тези елементи ще ги обсъдим утре”, добави Добрев.

По думите му след чуването ръководещите ще създадат обзор на законодателството, с цел да открият дали КЕВР, сходно на Българска народна банка, има пълномощия да се произнася по подобен вид покупко-продажби, сходна на продажбата на банки у нас.

Някой желае да повтори сюжета с февруарските митинги отпреди 5 години, съобщи министър председателят

„ Ще я попитаме дали в действителност има обезпечено финансиране, тъй като има писма за желание, само че те не са ангажиращи и ще я попитам какъв ще бъде размерът на акционерния капитал и кой ще го предостави”, разясни Добрев.

На въпрос дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката, Добрев сподели, че не може да отговори на този въпрос, тъй като решението ще бъде взето след чуванията в комисията идната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР