Не може да поканим италианския спринтьор Марсел Джейкъбс и норвежкия

...
Не може да поканим италианския спринтьор Марсел Джейкъбс и норвежкия
Коментари Харесай

Няма да поканят олимпийските шампиони Марсел Джейкъбс и Карстен Вархолм на финала на Диамантената лига

" Не може да поканим италианския спринтьор Марсел Джейкъбс и норвежкия хърделист Карстен Вархолм на финала на Диамантената лига на 8 септември в Цюрих ". Това обявиха уредниците на надпреварата пред организация " Франс Прес ".

Олимпийският първенец от Италия, който стана и европейски първенец та 100 метра предходната седмица в Мюнхен, разгласи, че желае да взе участие в още надпревари през 2022 година. Джейкъбс е помолил за покана за финала на влиятелната Диамантена лига през септември, с цел да може да се състезава против най-хубавите американски спринтьори. Той беше контузен няколко пъти през година и не взе участие в нито един от спринтовете на 100 м, което му попречи да събере точки и да се класира за финала.

" Няма метод да пристигна, никой не може да бъде поканен, без да се класира, с изключение на няколко " уайлд кард " за локалните спортисти ", изясни в имейл взаимният шеф на конкуренцията Андреас Хедигер.

" Разбира се, имахме диалози с представителите на Марсел Джейкъбс след Световното състезание в Юджийн. Но фактът е, че не можем да поканим Джейкъбс на финала на 100 м на Диамантената лига, нито Карстен Вархолм (олимпийски първенец, европейски първенец и международен рекордьор на 400 м с препятствия), без значение дали желаеме или не ", написа той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР