Не може да има обучаващо се младо поколение, ако то

...
Не може да има обучаващо се младо поколение, ако то
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Не може да има просперираща държава без добре организирана армия

Не може да има учащо се младо потомство, в случай че то не се учи и живее в сигурност.

Не може да има вложения, обществена промяна, нито политиките, които държавно управление желае да прави всеки ден, в случай че защитата на неговата страна и сигурността не са обезпечени от армията. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков в словото си по случай 20-годишнината от основаването на Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново.

Премиерът означи, че преди два месеца е посетил Украйна – зона, в която войната цари в Европа. „ Когато видите страна, овладяна от войната, разрухата на инфраструктурата с взривени мостове, здания, които горят и майки с деца на границата, бягайки от войната, тогава осъзнавате какъв брой е значима ролята на обраната и сигурността “, безапелационен бе Кирил Петков.

Министър-председателят акцентира, че отбраната на българския народен интерес е непреходна полезност като всеки е предназначен да работи за просперитета на България, съобразено с опциите му. „ Поздравявам Ви за виновния избор, който сте създали за Вашата кариера, от Вас се чака огромен идеализъм, тъй като единствено дружно можем да създадем България просперираща страна, в която нашите деца порастват сигурни и в сигурност “, обърна се министър председателят към офицерите, курсантите, сержантите и бойците във Велико Търново.

Според Петков актуалните провокации, пред които страната ни е изправена, потвърждават, че повече от всеки път има потребност от образовани, интелигентни, почтени експерти в областта на сигурността и защитата. Министър-председателят изрече дълбока признателност към състава на Националния боен университет „ Васил Левски “, който към този момент 20 години пази и развива най-хубавите обичаи в региона на военното обучение, утвърждавайки се като водеща просветителна институция в областта на сигурността и защитата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР