Не може близо 5 млрд. лв. да сме дали за

...
Не може близо 5 млрд. лв. да сме дали за
Коментари Харесай

Борисов: Не може да са дадени 5 млрд. лв. за здравеопазване и да има недоволни

Не може близо 5 милиарда лева да сме дали за опазване на здравето и да има хора, които недоволстват. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов преди днешното съвещание на Министерски съвет.

Премиерът разпореди на здравния министър Кирил Ананиев да се заеме с това протестиращите болнични чиновници в Ловеч и Враца да си получават заплатите.

„ И по едно и също време с това правете промени и обяснявайте, че не може да се краде и да се източват лечебните заведения. Това би трябвало да завърши. Не може, след над 450 млн. сме нараснали клиничните пътеки тази година и близо 5 милиарда да отидат за опазване на здравето и да излязат трима санитари и да кажат, че не са си получавали заплатите. Такива пари в историята си България в никакъв случай не е отделяла за опазване на здравето. Не може, с над половин милиард повече да сме дали от предходната година и да недоволстват. Моля те, Ананиев, персонално се заеми, оправете двете лечебни заведения и ги стабилизирайте “, сподели още министър-председателят, представен от " Фокус ".

„ Как да разбираем на дамата от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е значимо да си получават заплатите. Те излязоха и го споделиха в този момент, тъй като в този момент има народна власт и независимост на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че управлението е било калпаво “, сподели Борисов.

Премиерът се срещна и с президентите на Регионалния синдикален съвет " Солидарност " и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ „ Подкрепа “ - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов.

" Трябва да се работи за увеличение на приходите на хората и държавното управление работи и със синдикатите, и с работодателите в тази тенденция. Крайната цел е по-добро заплащане, повече пари да остават при работещите “, съобщи той, представен от държавната пресслужба.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР