Не може 30 години страната ни да е на последно

...
Не може 30 години страната ни да е на последно
Коментари Харесай

Апартаментгейт свидетелства за мизерията на политическия ни елит

Не може 30 години страната ни да е на последно място в Европейски Съюз по витален стандарт, а стандартът на политиците и ръководещите да се е вдигнал десетки пъти. Това беше заключението на финансиста Димитър Иванов в утринния блок на bTV.

"Апартаментгейт " за мен е освен политически, той би трябвало да се отрази и законодателно. Промените, които се оферират в закона срещу изпирането на пари, са в несъгласие с европейските наставления. Трябва да има цялостна идентификация за всички типове благосъстоятелност, освен за непознатата ", добави той.

"Всяка година България би трябвало да получава лист със собствеността на българските жители в чужбина, 94 страни са подписали това ", изясни финансистът.

"На 9 май следва среща на водачите на Европейски Съюз в Сибиу, Румъния, само че никой не знае какво ще пази България на тази среща за бъдещето на Европа ", продължи Иванов.

"Който се пробва да върви единствено по тангентата на вътрешнополитическите проблеми, той няма да бъде сполучлив на европейската акция. Европейски Съюз се трансформира, той е раздран, фрагментиран. Пред днешна Европа стоят 4 фундаментални казуса. Европейски Съюз би трябвало да откри метод по какъв начин да преориентира своята стопанска система, по какъв начин да комбинира своите стопански цели с задачите на своята европейска сигурност, по какъв начин да се защищити да не стане стопански заложник на Съединени американски щати и на четвърто място – по какъв нов модел би могъл да тръгне Европейски Съюз. В другите страни към този момент тече подобен яростен дебат'', разяснява още Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР