Не мога да се съглася с твърдението, че това е

...
Не мога да се съглася с твърдението, че това е
Коментари Харесай

Главният прокурор: Константин Малофеев също е със забрана да влиза у нас

Не мога да се съглася с изказванието, че това е политическа акция, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров във връзка със шпионския скандал, разразил се у нас.

Пред депутатите в Народното събрание Цацаров разкри детайлности към случая с повдигнатото обвиняване в шпионаж на ръководителя на Национално придвижване „ Русофили " Николай Малинов. Той бе арестуван при акция през вчерашния ден, само че по-късно бе освободен под парична гаранция в размер на 50 хиляди лв..

„ Това не е гонене за хрумвания. Когато концепциите се постановат с пари и с въздействие, както и са ориентирани против националната сигурност на България, това е закононарушение ", безапелационен бе Цацаров от парламентарната естрада.

Във връзка със случая страната ни е наложила 10-годишна възбрана за влизане на нейна територия на двама съветски жители - Леонид Решетников и Константин Малофеев.

Според основният прокурор във казусът не може да се приказва за офанзива против придвижване „ Русофили ", а за персоналните дейности на ръководителя му. „ Това не е опит за разделяне на българското общество на „ русофили " и „ русофоби ", акцентира Цацаров и още веднъж напомни, че казусът е обвързван със потока на финансови средства, предопределени за постигането на избрани цели у нас.
На този стадий Николай Малинов е единственият обвинен по случая. В хода на следствието са претърсени 11 адреса и 5 автомобила, от които са конфискувани като доказателства голям брой документи и компютри. Първоначално са арестувани общо 8 души, а като очевидци са разпитани други 15.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР