„Не мога да преценя какво ще бъде решението на ВСС.

...
„Не мога да преценя какво ще бъде решението на ВСС.
Коментари Харесай

Гешев: Чрез измислени основания се оказва въздействие върху Прокуратурата

„ Не мога да преценява какво ще бъде решението на Висш съдебен съвет. Това е групов орган, който ще реши. Ще повторя, че нямам никакви терзания всички „ учредения “, които са посочени от служебния министър и от госпожа Йорданова да бъдат намерено прегледани пред българските жители. “ Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти на влизане във Висш съдебен съвет.

Той съобщи още, че в случай че не е било тъжно, е щяло да бъде смешно.

„ Смешни са основанията им. Тъжното е, че посредством тези измислени учредения най-вероятно се извършва политическа поръчка за оказване на влияние върху Прокуратурата и потреблението ѝ като бухалка против хора, които мислят по-различен метод. “, акцентира Гешев.

Обвинител номер едно вижда наклонност за завръщане на някои от закононарушенията, които бяха прекратени, посредством взаимоотношението сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Той даде образец с новия взрив на алоизмамите.

„ Преди имахме по една машинация на няколко месеца, само че разбрах, че в този момент единствено на Великден в кюстендилско са били осем “, изясни Гешев.

„ Тъжното е, че хора, които за приказват господство на закона, за правова страна, за права на индивида, всъщност, вършат противоположното. Резултатът заплащат българските жители, а той е взрив на престъпността “, безапелационен беше той.

Гешев разяснява и проблема към „ Български пощи”.

„ Има инспекция в Софийска градска прокуратура за „ Български пощи”. Предметът е освен хакерската офанзива, а всички условия към пощите. Това са значимите неща за обществото – дали пенсионерите ще си получат парите, какви са цените, каква е обстановката със здравната рецесия, а не тези измислени проблеми, свързани с офанзивата против правосъдната власт “, разясни обвинител номер едно.

На въпрос дали е ясно дали има отговор за разпит на Васил Божков, основният прокурор напомни, че сред България и Обединените арабски емирства няма контракт за правна помощ.

„ Единственият вид е за осъществяване на разпит посредством правилото на по този начин наречената реципрочност “, добави той.

Гешев разяснява и закриването на спецправосъдието. По думите му никой не си дава сметка за последствията от това и напомни, че в поддръжка на тяхното битие са се оповестили и с декларация 12 европейски страни, измежду които и италианската прокуратура и звеното ѝ за битка с мафията и проведената престъпност.

„ Има сигнал от разнообразни сдружения на превозвачите до Върховна касационна прокуратура. В сигнала се сочат известни нарушавания от Държавна организация „ Автомобилна ревизия “, от Министерство на вътрешните работи, сочат се вероятно осъществени длъжностни закононарушения “, изясни още основният прокурор.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР