Не мога да не оценя като грешна постъпката на бившия

...
Не мога да не оценя като грешна постъпката на бившия
Коментари Харесай

Министър Меджидиев обвини Асена Сербезова от кабинета „Петков“ за кризата с лекарствата

Не мога да не оценя като неверна постъпката на някогашния здравен министър в лицето на Асена Сербезова, не желая да разясня дали е било законно или не, само че от 400 следени за дефицит медикамента са сведени на 60. Ние в този момент се чудим по какъв начин да възстановим контрола. Това съобщи на брифинг служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев след съвещание на Съвета за медикаментите към здравния министър.

„ За мен като министър на опазването на здравето рецесията с медикаментите е голям проблем. Оценявам го от голяма значимост. Това е стратегически проблем, касаещ националната сигурност на страната ни, тъй като отсам се дефинират комфортът на живот и лекуването на популацията “, сподели още здравният министър.

Искам тази рецесия да бъде прегледана изцяло, съобщи той. Това, че ще се наблюдават вместо 60, 300-400 медикамента, на никого не пречи, изясни той.

По думите на здравния министър по време на Ссъвета са взели решение да предложат законови промени, тъй че да се подобрят наличностите.

Според него скоро ще приключат инспекциите за наличност на медикаменти по аптечните мрежи. „ Ако има нарушавания, ще има и санкции “, увери Меджидиев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР