Не мисля, че вчера тонът се изостри, важно е да

...
Не мисля, че вчера тонът се изостри, важно е да
Коментари Харесай

Росица Кирова: Бъдещият премиер трябва да е честен и почтен човек, да има реална представа какво искат хората, да се вслушва, де не се притеснява да признае грешките си и да реагира бързо в кризисна ситуация, да се ползва с широка подкрепа в ЕС

" Не мисля, че през вчерашния ден тонът се изостри, значимо е да не стига до точката на заледяване, тъй като е значимо да се образува държавно управление. В Народното събрание би трябвало да можем да беседваме ". Това сподели в ефира на NOVA заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова във връзка опитите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се спогодят за сформиране на постоянен кабинет.
 
Мисля, че към момента сме близо, без значение от изтеклите имена на министри на ПП-ДБ, които разбуниха духовете освен в нашата група, само че и измежду хората, които са ни избирали. Въпреки това ние продължаваме диалозите, одобряваме, че изтеклите имена са нечиста сделка. Има сериозна непосредственост в политиките на двете обединения и даже съвсем цялостни съвпадения, акцентира тя. 
 
" Към момента водените диалози са градивни. Трябва явен проект с написани периоди, способи за финансиране и насоки за осъществяване на обособените действия. Важно е да се разберем по какъв начин ще управляваме страната отсега нататък, тъй като случилото се през последните две години се харесва на малко на брой ", разяснява още Кирова. Кирова разяснява и изказванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че ПП-ДБ са " изпуснали следено " лист с имена на възможни министри, с цел да ги " чекират ".
 
" Важно е да се разберем за основното – по какъв начин ще управляваме през идващите 2,3,4 години, с цел да върнем стабилността и нормалността в страната. Не сме на игралната площадка или в детската градина. Имената, които се оферират, би трябвало да се посочат на лидерска среща, да има спор и така нататък Професионализмът е значим ", съобщи Кирова.
 
Росица Кирова разказа и профила на бъдещия министър председател: " Трябва да е почтен и честен човек, да има действителна визия какво желаят хората, освен на една шепа от тях, да се вслушва, де не се тормози да признае грешките си и да реагира бързо в спешна обстановка, да се употребява с необятна поддръжка в Европейски Съюз, да има ясна визия за държание към съседите си ".
 
Тя бе безапелационна, че единственото разумно решение е и ГЕРБ-СДС да има министри в възможния предстоящ кабинет, защото е първа политическа мощ съгласно резултата от предварителния избор на 2 април.
 
Според Кирова би трябвало да бъдат основани и механизми за съвместен надзор сред представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ във властта. Заместник-председателят на Народното събрание разясни, че от нейната партия не са поставяли ултиминатум, а са отправили апел към ПП-ДБ да показват собствен проктокабинет до неделя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР