Не мисля че президентът Радев е тръгнал да нарушава законите

...
Не мисля че президентът Радев е тръгнал да нарушава законите
Коментари Харесай

Румен Петков: Причината да няма главен секретар са скандалите в управляващия формат

Не мисля че президентът Радев е тръгнал да нарушава законите и да основава партия, само че от този спор страда България, по този начин Румен Петков разяснява напрежението сред президента и премиера в предаването „ Лице в лице” по bTV.

По думите му първоизточникът на спора е в парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов адресираше президента Радев безусловно безсмислено, може би нервиран от тежката загуба на ГЕРБ на президентските избори. Това е демонстрация на недобър звук, безапелационен беше ръководителят на партия АБВ.

Според него обаче, този спор не е причина да не се назначава основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Причината да няма основен секретар са свадите в ръководещия формат, назначението на основен секретар на Министерство на вътрешните работи е натоварено с политика, а това е обидно за системата. Това е част от демотивацията на служителите”, уточни още Румен Петков.

Функциите на основния секретар не може и не трябва да бъдат подменяни от министъра на вътрешните работи, безапелационен беше още той. По думите му това става проблем на огромната коалиция. „ Министерския съвет не преглежда този въпрос, а това съгласно мен значи, че на поста основен секретар се гледа като на политическо назначение”, сподели още Румен Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР