Не мисля, че е мъдро от страна на унгарското правителство

...
Не мисля, че е мъдро от страна на унгарското правителство
Коментари Харесай

Даниел Митов: Шенген за България вече е въпрос на дипломация


" Не мисля, че е умно от страна на унгарското държавно управление да ни насочва закани с налагане на несъгласие за Шенген . " Това съобщи депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Даниел Митов , който е някогашен външен министър, пред News.bg в последните дни, в коите чакаме решение за присъединението на България в Шенген.

Той счита, че скоро и унгарската опасност за налагането на несъгласие за присъединение на България в Шенген ще бъде преодоляна, която посред другото също била и до известна степен за вътрешна консумация.

Митов изясни, че България от дълго време дава отговор на всички условия за влизане в Шенген. Чакаме този миг отдавна, само че това, което ни спираше, са по-скоро странични несъществуващи официално в формалните условия проблеми  като законодателните проблеми, свързани със правосъдната промяна. Тези условия, въпреки и спомагателни, въпреки и наложени за всичко, което би трябвало да се направи за Шенген, са изпълнени, изключително с последните промени в Конституцията и   с идните промени в Закона за правосъдната власт, уточни Митов.

Според него е въпрос на дипломация до края на годината да бъдат преодолени и австрийските терзания, които са по-скоро вътрешнополитически за Австрия, в сравнение с да засягат България директно.

Даниел Митов акцентира, че България не би трябвало да приема предлагането на Австрия страната ни първо да влезе във въздушен Шенген . Такова предложение можело да бъде признато преди години , когато България изпълнила изискванията за влизане в Шенген за първи път. Сега, откогато са минали години след осъществяването на изискванията и промените, които трябвало да се създадат в България, не трябва да се приказва. Трябва да настояваме за пълноправно участие в Шенген, даже и самото Шенгенско пространство в момента да изпитва усложнения. Тези усложнения след време ще бъдат преодолени, само че България би трябвало да стане пълновръстен член на Шенгенското пространство , безапелационен бе Митов.

Даниел Митов добави, че е редно България да влезе в Шенген, колкото се може по-бързо, тъй като изискванията са задоволително преференциални и са в българска изгода. " Необходимо е ние да настояваме за колкото се може по-бързо решение на тематиката за присъединение на България в Шенген ", безапелационен бе някогашният външен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР