Не ме изненадват данните на Института на КНСБ, в края

...
Не ме изненадват данните на Института на КНСБ, в края
Коментари Харесай

Христина Христова: Без приет бюджет много малко може да се направи за антиинфлационните мерки

Не ме изненадват данните на Института на КНСБ, в края на предходната година и в тази 2023 година влизаме, в неподходяща обстановка. С двуцифрено число инфлация предходната година, с двуцифрено число прогнози за инфлацията в първата половина на тази година, с това, че нямаме признат бюджет, затова доста малко може да се направи в региона на антиинфлационни ограничения. Това сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус " някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова.

По думите ѝ даже и да желае служебният кабинет не може да направи доста.

" Не могат да се вършат съвсем никакви придвижвания в границите на удължителния закон за продължение действието на Бюджет 2022 година и през 2023-та. Аз ги виждам нещата, да се направи един нов бюджет и да се одобри един нов бюджет, това ще бъде към този момент към полугодието на тази година ", добави Христова.

Тя уточни, че всичките растежи, които бяха направени от държавния бранш, в това число растежът на минималната заплата, не са задоволителни, с цел да покрият главните артикули от потребителската кошница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР