„Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение. Този филм е

...
„Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение. Този филм е
Коментари Харесай

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

„ Не ме докосвай” беше странствуване и премеждие. Този филм е самоуверен, неконвенционален, не е нещо, в което просто да участваш и да си свършиш работата”, сподели българската актриса Ирмена Чичикова в извънреден коментар пред bTV във връзка успеха на кино лентата на „ Берлинале”.

„ Не ме докосвай” взе огромната премия на фестивала – „ Златна мечка”. Лентата е копродукция с българско присъединяване на румънския режисьор Адина Пинтилие. Копродуцент е българката Мартичка Божилова, музиката е поверена на Иво Паунов, Ирмена Чичикова извършва една от основните функции, а Георги Налджиев има поддържаща роля.

„ Не можем да осъзнаем какво ни се случва. Усещането е ужасно. Първо, самата номинация беше огромно самопризнание, да минем по аления килим. Филмът е доста самоуверен и коренен и не сме се и надявали на такова огромно признание”, сподели Божилова пред bTV.

„ Не е елементарно подобен филм да бъде финансиран и показан на света, тъй като показва напълно нов кино език и тематики, които изваждат отвън удобната зона и фенове, и кино селекционери”, добавя тя.

„ Въобще не съм очаквала, че този кастинг ще ме води до аления килим на „ Берлинале”, добавя Чичикова.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР