Не липсата на кислород, а сърдечен арест, причинен от комбинация

...
Не липсата на кислород, а сърдечен арест, причинен от комбинация
Коментари Харесай

Експерт на защитата: Джордж Флойд не е починал от задушаване, а от инфаркт

Не неналичието на О2, а сърдечен арест, породен от композиция от фактори, в това число заболяване и приложимост на опиати, е повода за гибелта на през май 2020 година в Минеаполис, Минесота. Това мнение беше изразено от патолога Дейвид Фаулър, който свидетелства по време на процеса по делото за гибелта на афроамериканеца, съобщи БГНЕС.
Гръмкият развой стартира на 8 март и редица американски медии излъчваха репортажи  от правосъдната зала. Обвиняем е някогашният служител на реда Дерек Шовин, който на 25 май предходната година употребява задушаваща техника при ареста на Флойд. Флойд умря скоро по-късно. На 26 май Шовин и трима други служители на реда, взели участие в ареста на Флойд, са уволнени. На обвиненият е предявено обвиняване в непредумишлено ликвидиране. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на отнемане от независимост до 40 години.
 До 40 година затвор може да получи служителят на реда, умъртвил Джордж Флойд До 40 година затвор може да получи служителят на реда, умъртвил Джордж Флойд
Служителите на реда в Минеаполис, Минесота не трябваше да употребяват груба техника на задушаване, когато задържаха чернокожия Джордж Фло...
Фаулър, който в продължение на 17 години е бил основен медицински специалист в Мериленд, е свикан да свидетелства от юриста на Шовин, Ерик Нелсън. Експертът, отговаряйки на въпросите на бранителя по отношение на аргументите за гибелта на Флойд, означи, че афроамериканецът " ненадейно е развил аритмия ". Сред факторите, които са предизвикали това, патологът е показал сърдечните болести, от които е страдал Флойд, както и събитията по задържането му. Фаулър означи, че използването на медикаменти, съдържащи фентанил и метамфетамин от Флойд, също е изиграла роля. Според специалиста, една от аргументите може да бъде, че умрелият е вдишал отработени газове от близката кола. " Всичко това в комбиниране е предизвикало гибелта на Флойд ", заключи Фаулър.
Прокуратурата упорства, че Флойд е умрял вследствие на обстоятелството, че Шовин е употребявал техника за удушаване по време на задържането. Фаулър не се съгласява с това и разяснява, че не счита случая за ликвидиране. В същото време, отговаряйки на въпроси от представители на прокуратурата, той отбелязва, че Флойд е трябвало да получи своевременна здравна помощ. Патологът показва, че афроамериканецът няма признаци на дефицит на О2.
Очаква се очевидците на отбраната да приключат тази седмица. Плановете на страните са да дадат заключителни изказвания в понеделник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР