Не крием и н фалшифицираме за вредни парникови емисии и

...
Не крием и н фалшифицираме за вредни парникови емисии и
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ Бобов дол: Не крием и не фалшифицираме за вредни парникови емисии

Не крием и н фалшифицираме за нездравословни парникови излъчвания и това ще бъде потвърдено при инспекцията на ГДБОП и ДАНС, съобщи пред БНР изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " инж. Любомир Спасов.

И през днешния ден проверяващите са изискали в допълнение документи, както и да доразпитат още няколко чиновници на централата.

Проверката е за това дали централата гори задоволително биомаса, с цел да понижи нездравословните парникови излъчвания. Според изпълнителния шеф на сдружението инж. Любомир Спасов, за гориво се употребяват приблизително по към 50 000 тона плява:

" Те настояват, че ние не използваме толкоз биомаса, поради което крием парникови излъчвания. Употребяваме биомаса не с цел да крием, а с цел да си ги спестяваме. Горим задоволително количество, с цел да спестим толкоз и в този момент инспекцията е да открият какво количество биомаса използваме. Тя е към 50 000 тона на месец приблизително, дори юни месец и повече. Ние сме спокойни, тъй като знаем, че сме прави. Това, което споделяме и заявяваме, е тъкмо по този начин ".

В управлението на централата нямат никакви терзания по резултатите на инспекцията, която е под наблюдението на Европрокуратурата:

" Идват и желаят в допълнение още документи. Ако желаят още някой човек да доразпитат, ние спомагаме. Няма какво да крием ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР