Не коментирам думи на народен представител, още повече че депутатите

...
Не коментирам думи на народен представител, още повече че депутатите
Коментари Харесай

Шефът на БНТ Емил Кошлуков: Вече може да проверят и втората ми диплома по египтология

Не разясня думи на депутат, още повече че депутатите имат имунитет, както и не разясня персонални нападки. Винаги изборите на общоприет шеф на Българска национална телевизия се апелират в съда и съдът се произнася. Има решение на съда. Това сподели генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков в " Денят стартира с Георги Любенов " във връзка желанието на парламентарната медийна комисия да проверява процедурата за избора му.

На последното й съвещание ръководителят й Тошко Йорданов съобщи, че в случай че има нарушавания, генералният шеф следва да бъде предварително освободен. Пак в тази връзка Кошлуков изясни, че в този момент към този момент могат да ревизират и втората му тапия по египтология, с която доста се гордее. Първата - по политология, е отпреди 30 години.

" Не знам дали ще могат да я прочетат, защото тя е от Калифорнийския университет ", сподели Кошлуков. По думите му гледаемостта на Българска национална телевизия пораства, макар че Българска национална телевизия е на последно място по бюджет на социална телевизия, както демонстрира информация на Европейския съвет по радио и телевизия. Тази информация съгласно Кошлуков включва 50 страни.

" Председателят на медийната комисия работи в телевизия и знае тези резултати ", загатна Кошлуков и по този начин разяснява отново думи на Йорданов, съгласно които бюджетът на Българска национална телевизия е голям, а резултатите - нула.

Търговските малките екрани към този момент ни броят за конкуренция, възнамеряват на наш тил, усетиха, че Българска национална телевизия работи, изясни генералният шеф. Затова и сложили играта " Стани богат " в 18 ч на гърба на новините и коментарното предаване " Още от деня ", които са с висока гледаемост. Българска национална телевизия следва да снима филм за това по какъв начин Гърция минава през историята със Северна Македония.

Според Кошлуков на Гърция й лишава 25 години да оправи географията на Македония - от 1993 година, когато страната се наричаше някогашна югославска република. Генералният шеф изясни, че сходен филм не би бил сниман от комерсиална телевизия, само че пък е обвързване на обещствената телевизия да отбрани националните ползи. Затова и Българска национална телевизия е сключила контракт да се излъчва в Македония.

Там обаче върви единствено БНТ4, която е предопределена за българите в чужбина. БНТ1 не може да бъде предавана поради филмите, които демонстрира. Те са с права единствено за територията на България. Напълно допустимо е, в случай че външното ни министерство реши, правата и за филмите, и за спорта да бъдат платени и за Северна Македония. Тогава, съгласно Кошлуков, БНТ1 ще може да се излъчва и в съседката ни. У нас обаче македонска телевизия не се демонстрира, защото те нямали подобаващ тв канал. Същевременно Българска национална телевизия следва да излъчи 10 кино лентата за известни българи.

" За мен е доста значимо да оставим памет за огромните българи ", сподели Кошлуков, чийто мандат завършва през юли. Затова и публичната телевизия стартира да снима още 10 кино лентата през март. Сред документалните серии ще има епизоди за Стефан Данаилов, Блага Димитрова, Стоянка Мутафова и доста други. Българска национална телевизия приготвя и 5-6 кино лентата за прехода, а през февруари стартира да излъчва най-новия си сериал " Аз и моите дами ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР