Не издържаме с експериментите в нашия град. Затова се събрахме

...
Не издържаме с експериментите в нашия град. Затова се събрахме
Коментари Харесай

Велоалеите да не са като за Тур дьо Франс

Не устояваме с опитите в нашия град. Затова се събрахме се в едно обединяване „ София център “. При нас има архитекти, адвокати, инженери, преподаватели.

Включително ползващи колела и не притежаващи коли. Това заяви пред Радио София във връзка плановете за повече пешеходни зони в столицата Николай Мумджиев, представител на протестиращите от улиците „ Съборна “, „ Шишман “, „ Фритьоф Нансен “ и „ Патриарх Евтимий “.

„ Наблюдаваме празни улици и площади, доста от сериозните компании нямат или отстраниха своите магазини в центъра.Останаха уикендите, когато манифестират пешеходци по „ Витошка “ даже без торбичка с покупка.

Тази комерсиална улица стана единствено със заведения и аутлети. Виждаме един деградиращ град. “

Мумджиев добави, че той и негови съидейници са се срещали и са показали свое мнение пред столичния кмет и основния проектант на София. Смята, че двупосочна алея по " Патриарх Евтимий "  е допустима, само че с широчина 2 метра, не 3,70, както желаят от „ Спаси София “.

Напомни, че в сектора на булеварда има учебни заведения и лечебни заведения, което също би трябвало да бъде съобразено.

“Очакваме симулация на трафика, каквато ни даде обещание госпожа Фандъкова, с цел да се убедим в желанията и резултата “, сподели още Николай Мумджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР