Не искам дори да мисля, че може да се стигне

...
Не искам дори да мисля, че може да се стигне
Коментари Харесай

Борисов: Цяла Европа ще ни се смее, ако България блокира членството на Македония

Не желая даже да мисля, че може да се стигне до такава степен - да подвигна ръка против Македония е неприемливо. Това бе отговорът на премиера Бойко Борисов на въпрос дали през октомври България може да блокира началото на договарянията за присъединение на Македония към Европейския съюз, оповестява скопската телевизия "НОВА ".

Ако се стигне до такава степен, целият Европейски съюз ще ни се смее. Този въпрос е позорен и за двете страни - в случай че кажа "да " и моят сътрудник ще каже - в случай че ни поставите такива условия и ние ще бъдем срещу, съобщи Борисов на взаимна конференция с премиера на югозападната ни съседка Зоран Заев.

Борисов е на посещаване в страната за честването на втората годишнина от подписването на контракта за добросъседство и другарство. Той повтори няколко пъти, че България и той персонално са вложили целия си престиж през последните години за интеграцията на Македония в Европейски Съюз. Зоран е очевидец на това по какъв начин съм се борил с Франция и Германия и няма да позволим Македония да бъде блокирана. Не желая даже да си помислям за това, сподели министър председателят.

Борисов прикани експертните комисии на двете страни да работят всекидневно и да реализират компромис по въпроса с Гоце Делчев до месец октомври. Имам предел и знам до каква степен мога да стигна, без да бъда упрекнат в изменничество на историята. Комисиите би трябвало да намерят решение до октомври. Трябва да се реализира компромис, акцентира Борисов.

Сгреших, когато ви нарекох "северномакедонци " и се оправдавам. Това сподели министър-председателят в отговор на публицист от македонска медия във Владата на Република Северна Македония. На днешното съвещание се извиних. Сега вие отново ме питате и аз отново се оправдавам, щом това ви е значимо. А преди този момент споделих, че Гоце Делчев е българин, който се е бил за свободата на Македония. За да не ми задавате сходни въпроси отсега нататък, във връзка тематики, свързани с Гоце Делчев, въстания, организации, Вътрешна македонска революционна организация, към този момент се обръщайте към ръководителя на комисията проф. Ангел Димитров. Искам да избегнем сходни сюжети с политически нападки след това, изясни Борисов, представен от "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР