Не искам да преувеличавам напредъка, който постигаме, но ние постигаме

...
Не искам да преувеличавам напредъка, който постигаме, но ние постигаме
Коментари Харесай

Лондон направи предложения за Brexit, Брюксел ги отхвърли

" Не желая да пресилвам напредъка, който реализираме, само че ние реализираме прогрес ", твърди Борис Джонсън

Британското държавно управление показа неофициални документи за разискване, съдържащи оферти за подмяна на противоречивия " ирландски авариен проект " – мярката, гарантираща избягването на " твърда " ирландска граница след Brexit. Европейски Съюз обаче предизвести, че тези оферти не съумяват да удовлетворят главните му условия за избягването на такава граница. Това още веднъж повишава рисковете за излизането на Обединеното кралство от съюза без договорка на 31 октомври, написа Financial Times.

Преговарящи от Европейски Съюз подлагаха на критика английското искане за отсрочване на част от разискванията за " аварийния проект " за след напускането на Англия. Европейската комисия пък разяснява, че трите показани документа не дават " законово използваните решения ", на които Брюксел се е надявал. " Далече сме от нещо, което би могло да проработи ", показва европейски посланик. Друг обобщава: " Нещата вървят наопаки. " И добавя, че в реалност английските оферти са го създали по-голям черноглед по отношение на възможностите за постигането на договорка, в сравнение с е бил при започване на седмицата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Напред или обратно

В средата на предходната седмица ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че постигането на договорка за Brexit към момента е допустимо, само че сега липсват знаци за пробив преди конференцията на консерваторите в края на този месец. Брюксел твърди, че изпратените английски проекти няма да избегнат " твърда " ирландска граница, нито ще запазят целостта на единния пазар. Представител на Европейски Съюз споделя, че те на процедура ще принудят съюза да промени своите правила и законодателство.

Лондон упорства, че и двете страни желаят договорка и работят крепко, с цел да реализиран това: " Техническите екипи ще се срещнат още веднъж при започване на идната седмица, с цел да продължат работа по детайлите. " Говорител на английското държавно управление акцентира, че показаните документи не са съответни писмени оферти: " Ще изпратим публични писмени решения, когато сме подготвени, а не съгласно изкуствени крайни периоди и когато Европейски Съюз е подготвен да се ангажира градивно с тях като със сурогат на " аварийния проект ". Този коментар идва, откакто финландският министър председател съобщи, че Лондон има 12 дни да показа проектите си за Brexit пред Европейски Съюз. Според Independent от английска страна са загатнали, че би трябвало да им се даде още една година за намирането на нова политика, която да е използвана за ирландската граница.

" Конкретни оферти на масата "

Британският министър председател Борис Джонсън е споделил на сътрудниците си, че не чака да успее да реализира " напълно законово използвана " договорка, включваща и ирландската граница, на основната среща на водачите на Европейски Съюз на 17 октомври, написа Reuters. Ирландия пък разяснява, че Лондон и Брюксел не са покрай съглашение, разрешаващо казуса с " аварийния проект ", и Англия би трябвало да даде по-сериозни оферти.

Европейски Съюз и Обединеното кралство не би трябвало да се преструват, че водят договаряния по договорка за Brexit, в случай че няма съответни оферти на масата, показва и основният договарящ от европейска страна Мишел Барние. Докато Борис Джонсън упорства: " Не желая да пресилвам напредъка, който реализираме, само че ние реализираме прогрес. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР