Не губете фелдшерите! Без нас сте загубени! Оценете ни навреме!.Националният

...
Не губете фелдшерите! Без нас сте загубени! Оценете ни навреме!.Националният
Коментари Харесай

„Спешната помощ е в клинична смърт“! Протест на медицински специалисти в София


" Не губете фелдшерите! Без нас сте изгубени! Оценете ни в точния момент! ".

Националният митинг на профсъюз „ Защита “ се състоя на паркинга на пл. " Княз Александър Батенберг " с искане за почтени заплати и гарантиране на естествени условия на труд.

" По този метод, както са го подкарали, след година, две няма да има незабавна помощ в страната. Тя е част от националната сигурност и Тома безхаберие, което те проявят години наред, в случай, че липсват над 2000 души в системата, от работещите над 50% са пенсионери в много преклонна възраст, младежи, заради неприятните условия на труд, заради ниското възнаграждение не желаят да идват да работят, и ние се опитваме да сигнализираме властта за следващ път, че България ще остане без незабавна здравна помощ ".

Това сподели пред протестиращите ръководителят на Национален профсъюз " Защита " Красимир Митов. Той съобщи още, че днешният, следващ, митинг е един сигнал към ръководещите. Синдикалистът добави, че всеки ден има срещи и диалози с политиците. Той е безапелационен, че непрекъснато се дават обещания, само че има безусловно безучастие и той не го схваща.

" При състояние, че сме най-бедната нация, с най-ниска дълготрайност на живот, с най-голяма заболеваемост, това е безусловно неприемливо ", безапелационен бе Митов.

Поради тази причина той съобщи, че от профсъюз „ Защита “ ще създадат и автошествие към Народно заседание, с цел да бъдат чути.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР