Не е ясно, след като това да бъде и оставя

...
Не е ясно, след като това да бъде и оставя
Коментари Харесай

Абдикираха и от избора на бг еврокомисар, Урсула избира Д.Лорер или Ил. Иванова

„ Не е ясно, откакто това да бъде и оставя това суверенно национално решение на ЕК, какво въобще може да реши и какви политики ще дефинира ”, разяснява по обидния проблем с отхвърли на обединението да излъчи представител на нашата страна в държавното управление на Европейски Съюз Любомир Кючуков, някогашен зам.-министър на външните работи и сегашен началник на Института по стопанска система и интернационалните връзки.

 

Това е уникум/прецедент на цялостна абдикация от независимостта на страна в Съюза, откакто кабинетът Денков – Габриел трансферира на ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен избор, който е право и обвързване на нашата страна.

 

Експертът заяви още нещо доста значимо: поради отхвърли на Мария Габриел да остане еврокомисар, нейният мощен сектор Образование и просвета, който е един от най-важните в Европейската комисия, е разпределен сред останалите членове на еврокабинета.

 

 Пред България он еър той уточни, че в резултат на това новият български представител в Колежа в Брюксел ще получи незначителен портфейл, защото останалите му сътрудници движат своите 4 години, а той ще би трябвало да довършва нещо за по-малко от 1. Но ще резервира въпреки всичко главната си функционалност на представител на страната пред Еврокомисията и всички институции в Брюксел и Страсбург. Нещо, което досегашните 4 еврокомисарки по този начин и не проумяха, че би трябвало да вършат, следвайки своите персонални задания и помпането на персоналния си имидж, без да реализират особени резултати в общоевропейските каузи.

 

Експертът акцентира, че претендентът за поста би трябвало да има няколко характерности:
Бг представителят по този начин или другояче няма да дава отговор за нищо значително в Европейска комисия и затова експертността му не е от огромно значение, а по-скоро опитът с евроинституциите, което е плюс за кандидатката на ГЕРБ.

 

Политическата принадлежност е основна, както, защото еврокабинетът се прави на база резултати от избори и регистрира тежестта на обособените партии. Сега мястото в Европейска комисия е на Европейската национална партия, а Продължаваме промяната НЯМА НИКАКВА ЕВРОПЕЙСКА ЛЕГИТИМАЦИЯ – САМО КАНДИДАТСТВА ЗА ЛИБЕРАЛНАТА ПАРТИЯ, ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНА ОТ Движение за права и свободи.

 

Половата принадлежност също е от огромно значение, защото джендър – салдото е значим за самия ръководител на Европейската комисия, още повече дни след приемането не като пожелателна, а като наложителна за Европейски Съюз на Истанбулската спогодба. Т.е. в реда на нещата е жена да смени жена. Никак не е инцидентно, че представител на Европейска комисия, т.е. на фон дер Лайен разгласи насладата й от обстоятелството, че до момента единствено дами са представяли България в Европейски Съюз.

 

Въпросът е политически: какъв брой унижения може да изтърпи в границите на броени дни семейство Лорер, откакто брачната половинка беше първо назначена от Асен Василев, чиято дясна ръка е тя, за бордовичка на Евробанката, а ден по-късно се наложи да бъде освободена, защото финансовият министър не съблюдава нормативно открития ред за утвърждение на кандидатката от цялото държавно управление. Това става в „ кабинет на законността ”, както го дефинира съдружният сътрудник Хр. Иванов.

 

Сега, в случай че би трябвало да отпадне и брачният партньор, авторитетен народен представител, това може да провокира и обществени процеси на разделяне в Политическа партия, защото е социална загадка, че лагерите на въпросното семейство и съпредседателя Асен Василев и на Кирил Петков и Лена Бориславова са във война.
Напомняме, че на последната се приписва изнасянето в медиите на информацията за скандалното установяване на Виолета Лорер за бордовик в Евробанката от срещата, където абсурдът избухва пред премиера Денков.

 

Тези неща се наблюдават и в Брюксел, където има задоволително интриги и кавги, с цел да се прибавят и още, освен това от „ неприятния възпитаник ” – България.

 

На този декор членът на Европейската счете палата Илиана Иванова е извънредно уравновесеното от позиция и на Европейски Съюз, и на НАТО предложение на ГЕРБ за български еврокомисар. От 2022 година досега Иванова е и ръководител на Комитета за надзор на качеството в ЕСП. Иванова е била три мандата ръководител на Втори одитен състав, отговарящ за Инвестиции за доближаване, напредък и приобщаване.
Илияна Иванова е виновен докладчик за одити в региона за оценка на образованието, финансирано от европейски политики, младежката претовареност, самодейността Индустрия 4.0 и цифровите нововъведения в Европа. Председател е на комитета за надзор на качеството, отговарящ за контрола върху всички одити, свързани с Плановете за възобновяване и резистентност.

 

От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП,  като е определена за заместник-председател на комисията по бюджетен надзор и като член на комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите. От 2007 до 2009 година е член на Столичния общински съвет. В интервала 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, Съединени американски щати. През 2004 година Илиана Иванова пази MBA в световното ръководство от Thunderbird University,  Arizona State University, Аризона, Съединени американски щати. Владее британски, френски,немски и съветски език.

 

Радостина Тонева

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР