Не е вярно, че ще бъда председател на Народното събрание.

...
Не е вярно, че ще бъда председател на Народното събрание.
Коментари Харесай

Нинова: Не е вярно, че ще бъда председател на Народното събрание

Не е правилно, че ще бъда ръководител на Народното събрание. Не е правилно, че водачите на четирите партии сме се договорили ръководителят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип. Тази " вест ", която се завъртя от нощес, излиза от едно писмо на ДСБ, само че тя не дава отговор на действителността. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нитова, която направи изключително изказване пред медиите.

" Приключи работата на 18-те експертни работни групи, които откриха общите неща на стратегиите на четирите партии. Останаха обаче някои противоречиви въпроси, по тази причина чакаме от мандатоносителя " Продължаваме промяната " да свика лидерска среща на четирите партии, с цел да почистим противоречивите въпроси ", сподели още тя.

По думите й " В резултат на тази среща желаеме да се приготви документално съдружно съглашение с ясно написани задължения. Нашата грижа са хората. Искаме да сложим ясно написано съдружно съглашение – какво вършим с цената на тока, по какъв начин компенсираме приходите на хората, стопанската система, какво вършим с Коронавирус рецесията...``.

Нинова обясни, че щом бъде подписано такова съдружно съглашение, то ще би трябвало да мине през Националния съвет на БСП и едвам тогава може да се приказва " за имена и постове ".

Според нея нищо от оповестените имена на бъдещи министри от Българска социалистическа партия не дава отговор на истината. Такива не били обсъждани в Националния съвет. Нямало и сделка, че тя ще бъда първия ръководител на Народното събрание.

" Вчера от едно писмо от партия излезе информация, която през целия ден се постанова като решение, че четирите партии в бъдещото съдружно държавно управление сме се договорили ръководителят на Народното събрание да се избира на ротационен принцип за по една година от четирите партии и че аз ще съм първият подобен ръководител на Народното събрание. Това изрично не дава отговор на истината ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Така Нинова опроверга председателя на ДСБ Атанас Атанасов, който нощес разпрати писмо до структурите на партията, в което изясни, че председателят на Народното събрание ще се сменя всяка година на ротационен принцип и   че за  това са се договорили водачите на четирите обединения, договарящи за сформиране на държавно управление – „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “. 

" Предлага се ръководителят на Народното събрание да е на ротационен принцип със период на заеманата позиция от 1 година, за всяка от партиите участваща в ръководството, като в началото да бъде определена Корнелия Нинова " е точният откъс от писмото, подписано от Атанас Атанасов до структурите на ДСБ, с което упорства те да кажат дали поддържат влизането на партията със лични министри в ръководството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР