Не е тайна, че метаболизмът се забавя с течение на

...
Не е тайна, че метаболизмът се забавя с течение на
Коментари Харесай

Грейпфрутът ускорява метаболизма! Ето как

Не е загадка, че метаболизмът се забавя с течение на годините и хората се пробват да го подтикват. Защо ни е необходим бърз метаболизъм и какво съставлява на процедура той?

Метаболизъм назоваваме бързината, с която тялото ни преобразува питателните субстанции в сила. Тя е нужна за реализиране на виталните функционалности на организма – сърдечна функционалност, дишане, поддържане на температурата на тялото, физическа интензивност и доста други.

 грейпфрут iStock

Ускоряването на метаболизма е изискване за поддържане на всички витални функционалности на нужното равнище. Стимулирането на процеса се прави постоянно с хранителни добавки и разнообразни лекарства , само че храните са това, което ни дава опция да получим още спомагателни изгоди от тези, които може да ни предлага една добавка под форма на хапчета.

За благополучие, има доста подобаващи храни и питиета, които форсират метаболитните процеси и те влизат в разнообразни хранителни диети за намаляване , защото бързият метаболизъм е гаранция за събаряне на непотребното тегло и оттова реализиране на положително общо здравословно положение. Най-общо органичните храни са подобаващи за ускорение на процесите на обмяна на веществата.

Научните проучвания демонстрират, че третираните с пестициди хранителни артикули затрудняват обменните процеси, защото токсините пречат на горенето на калории. Органичните храни са верният избор в този случай. Повечето плодове спадат към тази категория хранителни артикули.

От тропическите цитрусови плодове, богати на хранителни субстанции, антиоксиданти, фибри и витамин С, с най-благотворно деяние върху обмяната е грейпфрутът. На какво се дължи този факт?

Според изследвания повода е в ензим, който се назовава АМРК - activated protein kinase - задействана протеинова киназа.

 грейпфрут iStock

Нейното активиране се реализира от органично съединяване, което се намира в плода. То се назовава нооткатон. Когато задействаната протеинова киназа влезе в деяние, тя задейства енергийните процеси в тялото. Това подкрепя метаболизма. Бързият метаболизъм пък довежда до загуба на непотребни килограми.

Трябва да се има поради, че ензимът АМРК става деен при физически старания за да подкрепя мускулите да преработят съхранената захар и мазнини в сила.

Това значи, че грейпфрутът форсира метаболизма, когато се добави към здравословни диети и се комбинира с физически тренировки. Той подкрепя обменните процеси в тялото.

 грейпфрут iStock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР