Не е тайна, че големите технологични компании използват интернет-съдържанието, за

...
Не е тайна, че големите технологични компании използват интернет-съдържанието, за
Коментари Харесай

Сайтовете вече могат да блокират Google, за да не използва тяхното съдържание за обучение на невронни мрежи

Не е загадка, че огромните софтуерни компании употребяват интернет-съдържанието, с цел да образоват своите невронни мрежи. На този декор Гугъл разгласи стартирането на нов детайл за ръководство под името Google-Extended. С негова помощ админите на уеб-сайтове могат да забранят на софтуерния колос да употребява оповестеното на техните запаси наличие за образование на логаритмите Bard и Vertex.

Как уеб-администраторите могат да лимитират потреблението на тяхното наличие за образование на ИИ?

„ Днес анонсирахме Google-Extended — нов детайл за надзор, който уеб-издателите могат да употребяват, с цел да управляват дали техните уеб сайтове да оказват помощ за възстановяване на работата на генеративните API-интерфейси Bard и Vertex… Чрез потреблението на Google-Extended за управление на достъпа до наличието на уебсайт, „ админът може да реши дали да помогне на тези AI-модели да станат по-точни и способни с течение на времето “ — се споделя в изказването на Гугъл.

Елементът за ръководство Google-Extended работи като токен, който може да се добави към файла robot.txt на уеб страницата. Този файл се употребява, с цел да каже на търсещите логаритми какво наличие на уеб страницата не би трябвало да се индексира. Собствениците на уеб страници към този момент могат да прибавят подобаващия токен, с цел да блокират скенера на OpenAI, който сътвори известния AI-бот ChatGPT и други основани на невронни мрежи логаритми.

Това ще се отразили на класирането на уеб страниците в Google?

В случая с Гугъл обстановката е друга, защото компанията има най-голямата търсачка. Предимството на новия токен е, че даже в случай че потреблението на наличието на уеб страницата за образование на невронни мрежи е лимитирано, индексирането няма да бъде спряно, тъй че класирането на уеб страницата в търсачката няма да се наруши. Собствениците на уеб сайтове не трябва да се тормозят, че тяхното наличие се употребява за образование на AI-алгоритмите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР