Не е случайност, че през нощта се будите винаги по

...
Не е случайност, че през нощта се будите винаги по
Коментари Харесай

Какво значи това, че се будим по едно и също време всяка нощ?

Не е случайност, че през нощта се будите постоянно едновременно. В обичайна китайска медицина на всеки от 24-те часа от денонощието дава отговор по един орган или  меридиан (канал, по който протича виталната енергия). Следователно в случай че тялото ви постоянно припомня за себе си по същото време, зад това вероятно се крие някакво неравновесие или нарушаване във функционалността на прилежащия орган. Освен това е налице психологичен, т.е. прочувствен съставен елемент, тъй като обичайна китайска медицина изхожда от това, че всеки орган съхранява несъмнено възприятие.

Проблеми със съня сред 3 и 5 часа

Това е времето на белите дробове. Хората, които страдат от астма или белодробни болести, нормално се будят тъкмо в този период. Ако пък нямате хронични премеждия, проветрявайте главно спалното помещение преди лягане или спете на отворен прозорец. Може да подобрите съня си и благодарение на билкови възглавнички.

Според обичайна китайска медицина страстта, която се свързва с белите дробове, е тъгата. Една от тактиките да се справите с нея е да повдигнете предумишлено духа си преди сън – да вземем за пример като вземете релаксираща вана или почетете приятна книга.

Началото на деня

Времето сред 5 и 7 часа принадлежи на дебелото черво. В тялото се отделя по-голямо количество от стресовия хормон кортизол и храносмилането стартира, като организмът се приготвя за отделителните и пречиствателните процеси. Може да ги подпомогнете, като изпиете чаша топла вода.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР