Не е случайно, че точно Мария Габриел направи изказването, че

...
Не е случайно, че точно Мария Габриел направи изказването, че
Коментари Харесай

Политологът Панчугов: Не е изненада отказът на Габриел да подпише Меморандума

„ Не е инцидентно, че тъкмо Мария Габриел направи изявлението, че няма да подпише меморандума с ПП-ДБ. Кирил Петков няколко пъти сподели, че това не е алена линия. Очевидно, диалозите не престават ".

Това съобщи политологът Христо Панчугов пред Нова телевизия, откакто вицепремиерът Мария Габриел сподели, че тя няма да подпише Меморандума сред двете ръководещи обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ Няма рационално, практично или политическо пояснение тази коалиция да стигне до своя завършек на европейските избори. Ходовете, които следим, са необясними ", сподели политологът.

По думите му би било добре Мария Габриел да изясни коя част на Конституцията нарушава този меморандум. „ Толкова месеци след началото на ръководството виждаме един кабинет, който е в пояснителен режим. Ние нямаме обрисувани граници на общо доверие – нямаме граница на това кои са общите точки. Меморандумът би следвало да построи зона, в която има съвпадане ", сподели Панчугов. Той посочи нуждата от разговор сред двете обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР