Не е редно аз давам оценка дали курортите са станали

...
Не е редно аз давам оценка дали курортите са станали
Коментари Харесай

Валери Симеонов за акция Шум: Сега в Слънчев бряг може да се спи

Не е редно аз давам оценка дали курортите са станали по-тихи. Аз не пропущам съвсем всеки петък да си направя публична или неофициална инспекция. Сега към този момент на Слънчев бряг може да се спи. Продължава обаче законът да се нарушава . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов във връзка подетата от него акция " Шум " в курортен комплекс " Слънчев бряг ".
Продължавам да настоявам, че заведенията би трябвало да бъдат съборени, тъй като са в нарушавания на закона. Предполагам, че ще има опит за спасването на тези заведения, тъй като са на знакови фигури от ъндърграунда , означи Симеонов във връзка с паметните заведения на плажната линия в курорта. Не съм се фиксирал в шума, фиксирал съм се в това българският туризъм да стане по-печеливш.
Разделянето на курортите на " тихи " и " шумни " са глупотевините на министър Ангелкова , счита Симеонов. Как да разделите един курорт на тихи и шумни зони, попита риторично вицепремиерът. Това са глупотевини, опити за споразумяване на някакви хора. Аз съм подал сигнал против Министерството на туризма в прокуратурата. Нямам персонална борба с никого, желая законите да се съблюдават в България от всички - това е моята борба, сподели Симеонов.

Смисълът на срещата с търговците и дистрибуторите на горива беше да се извърнат към мен за подпомагане и ще го получат. Ние сме на една позиция, че това е непоносим лобистки закон, ориентиран против дребния и междинен бизнес . Тук става дума за пробутване на лобистки текстове, прокарани от обособени хора. Не е правилно, че този закон е на групата на Обединените патриоти, разяснява Симеонов във връзка с регистрацията на компаниите, които търгуват на едро и дребно с горива.
Последният, който ще пази сивия бранш, съм аз. Валери Симеонов уточни, че съгласно него " Лукойл " е в сивия бранш, защото не се регистрира на страната. Ако този закон мине, цените на горивата ще скочат, предвижда още вицепремиерът. Така огромните компании щели да монополизират пазара, а по този начин нямало да има конкуренция. Пред дребните търговци се слагат неизпълними условия. Симеонов разяснява и обособени текстове по закона, като заключи, че целият бранш се набутва в ръцете на няколко души, а дребните " просто ги изхвърлят ". Не би трябвало да се разрешава монополизация, на който и да е отрасъл в България, безапелационен бе още вицепремиерът.

Аз нямам персонални борби със " Зелените ". Когато става въпрос за заблуждение на интернационалните институции, не може да стоим от страни и да гледаме по какъв начин се блокира развиването на зимния туризъм в България. Успяхме с сътрудниците за четири дни да се срещнем в ЮНЕСКО и успяхме да ги убедим.
Спорният миг е екологичната оценка. Отговорът е " не ". Такава е нужна да се прави при устройствено обмисляне. Нека да не забравяме, че става въпрос за една зона, която е концесионирана, която е буфер в парк " Пирин " . Лъжите на " Зелените " този път бяха разобличени, счита вицепремиерът.
Според него концесионерът няма директни изгоди от втория въжен превоз, той просто ще понижи чакането на хората. Дай Боже да се построи новият въжен превоз, тъй като това е спасението на България. Няма никакъв риск за Пирин. С това решение на ЮНЕСКО интернационалните инстутиции са си споделили думата, разясни още Валери Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР