Не е разкрит извършителят на убийството на 7-годишното момиченце в

...
Не е разкрит извършителят на убийството на 7-годишното момиченце в
Коментари Харесай

Все още няма обвиняем за убийството на детето в Момчилград


Не е оголен причинителят на убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград, в ареста за 72 часа е майката, експерти от Главната дирекция на националната полиция ще дойдат в Кърджали, с цел да поемат случая, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Днес в Окръжната прокуратура в Кърджали дойдоха основният прокурор Сотир Цацаров и шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Цацаров съобщи, че все още е назначена съдебно-медицинска експертиза, заключението се чака към края на деня. Установено е, че детето е умряло след задушаване посредством прилепяне, а по-късно главата му е омотана с тиксо. Трима лекари работят по експертизата, двама са от Пловдив и един от Кърджали. Назначена е и сложна експертиза - на ДНК и дактилоскопна. Във връзка сме с Института по криминалистика и криминология на Министерство на вътрешните работи и посредством управлението на министерството сме осъществили нужната съгласуваност, с цел да може до тази вечер или най-късно на следващия ден сутринта ДНК-експертизата да бъде подготвена, уточни основният прокурор.

Предстои назначението на още една съдебно-медицинска експертиза, както и психиатрична, съдебно-техническа експертиза на мобилни телефони и портативен компютър ще потегли за София още през днешния ден и тя ще бъде осъществена в границите на най-много 48 часа, посочи той. В момента се прави спомагателен оглед в жилището, незабавно по-късно следва следствен опит с присъединяване на майката, тя ще бъде подложена и на съдебно-медицинска експертиза. „ Необходимо е координацията на локалната полиция, както и на хората от Главната дирекция да бъде поета от по-опитни експерти. До края на деня в Кърджали би трябвало да дойде началникът на отдел „ Убийства “ при Главната дирекция на националната полиция и началникът на отдел „ Криминална полиция “. Това са оптималните и най-хубавите сили, с които разполагаме, задачата е да разкрием убийството в границите на скъсен период. Работим със относително ограничен кръг от обвинени “, сподели Цацаров.

До момента не е повдигнато обвиняване против майката за ликвидиране, тя е упрекната в закононарушение по член 182 от Наказателен кодекс поради това, че е оставила без контрол детето и заради това е арестувана за 72 часа. Вече е допустимо околните да приберат тялото на момиченцето и да провеждат погребението. „ Не с апел, а с молба желая да се обърна към жителите на Момчилград, в тази обстановка не мога да приканвам за схващане. Единственото, което апелирам, е самообладание – не безпределно, а належащо, с цел да можем да си свършим работата както ние, по този начин и Министерство на вътрешните работи. Мога да ги уверя, че се работи извънредно интензивно, дейностите, които се подхващат, са планувани. Не става дума за дейности на разположение, което е непостоянен палач или може да съставлява някаква голяма опасност за реда и сигурността в града. Става дума за един кръг, който малко или доста се стеснява с всеки минал час, работим по доста версии “, съобщи основният прокурор. Неговото изказване през днешния ден пред публицисти се оказа първата публична информация по случая след дългото безмълвие на Окръжната прокуратура и полицията в Кърджали. Напрежението в Момчилград продължава, локалните хора упорстват за отговори. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР