Не е нужно да ходите на фитнес, за да горите

...
Не е нужно да ходите на фитнес, за да горите
Коментари Харесай

6 изненадващи начина да изгорите повече калории

Не е нужно да ходите на фитнес, с цел да горите калории. Имайте поради, че всяка ежедневна активност може да изгори не по-малко калории от едночасова подготовка във фитнеса.

Например, знаете ли, че изгаряте калории даже до момента в който спите? До към 400 калории, според от това какъв брой постоянно се въртите в леглото. Ето селекция от най-неочакваните ежедневни действия, които изгарят калории, само че имайте поради, че точният брой калории, които изгаряте с тези действия, ще зависи от вашия растеж, тегло и възторг. Realbuzz написа за това.

Градинарство

Ще се изненадате, само че три часа работа в градината се равняват на час луда подготовка във фитнеса. Според откривателите градинари, които отделят 5 часа седмично за работа в градината - косене на трева, плевене, подкастряне на жив плет и засаждане на петунии - могат да изгорят до 19 000 калории за една година. Това се равнява на към 150 до 400 калории на час плюс доста чист въздух. Така че, побързайте, сложете си градинските ръкавици и тръгвайте!



Снимка: Freepik

Разхождане на кучето

Редовната разходка с по-малките ни другари е сигурен метод за изгаряне на калории. Разбира се, всичко зависи от това какъв брой надалеч и какъв брой бързо ходите, само че в случай че имате желание да се отправите към провинцията за час или повече, ще получите страхотна кардио подготовка и ще изгорите към 200 калории. И още веднъж, целият този чист въздух и връзка е просто потребен за душата и настроението.



Снимка: Pexels

Домашна работа

Почистването на къщата е различен превъзходен метод да останете гъвкави и във форма. Помислете за всичките огъвания и разтягания, които би трябвало да извършите, с цел да избършете пода, да пуснете прахосмукачка, да полирате мебели и да избършете праха от рамките на картини. Ако добавите пране и гладене, това е страхотна подготовка за горната и долната част на тялото. И колкото повече старания влагате в тази рутина, толкоз повече калории изгаряте.



Снимка: Getty Images

Измиване на колата

Можете съществено да намалите калориите, като измиете колата си. Ако се уверите, че вършите работата си вярно, почиствайки както от вътрешната страна, по този начин и извън, евентуално ще ви отнеме най-малко два часа и това ще изгори към 500 калории, според от това какъв брой пламенно го вършиме. По-специално, можете да предизвикате себе си и да удължите времето, прекарано на автомивката, като нанесете восък върху обичаната си кола.



Снимка: Freepik

Шопинг

Всеки, който е пазарувал по Коледа или по време на разпродажби, се е оплаквал доста от болки в краката и краката след ден на извършване на покупки и има за какво. Когато пазарувате, можете да извършите повече от 10 хиляди стъпки дневно. Следващият път, когато отидете да пазарувате, включете крачкомера си и вижте какъв брой крачки вършиме. И не забравяйте, че дългото вървене с все по-голям брой чанти ще усили броя на калориите, които можете да изгорите.



Снимка: Getty Images

Гледане на телевизия

Може да е необичайно, само че даже когато релаксирате и почивате, вие изгаряте калории. Един час, прекаран пред тв приемника в гледане на обичаното ви телевизионно шоу, може да изгорите към 60-70 калории. Разбира се, в случай че гледате спорт и това е изключително натоварен мач, прочувствените скокове нагоре и надолу ще бъдат от огромна изгода, не толкоз за нервите, несъмнено, само че за трениране на сърдечно-съдовата система сигурно.



Снимка: Pixabay

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР