Не е нормално да има големи разлики в приема на

...
Не е нормално да има големи разлики в приема на
Коментари Харесай

Зам.-здравен министър: Общинските болници трябва да се преструктурират

Не е обикновено да има огромни разлики в приема на пациенти в другите общински лечебни заведения. Когато приемаш доста постоянно хората, това е безапелационен знак за некачествено лекуване, сподели в утринния блок на Нова телевизия зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков.

Директорът на общинската болница в Гоце Делчев доктор Мария Радойкова съобщи, че всяка година финансовите отговорности порастват. През миналата година 85% от бюджета ни е отишъл за хонорари на личния състав, които по никакъв начин не са високи, уточни доктор Радойкова.

Трябва да има някакъв вид преструктуриране и метаморфоза на общинските лечебни заведения, акцентира Пенков. Има 126 общински лечебни заведения, има и 130 частни лечебни заведения – да сте видяли частните да стачкуват? Трябва да подсигуряваме лекуването на болния човек и пътя, през който би трябвало да минава той. Ще помогнем на локалната власт за преструктурирането на общинските лечебни заведения, съобщи зам.-здравният министър.

В случая има систематичен проблем, защото това са рамките на парите у нас. С парите, които се отделят на човек – общо 673 лв., се вършат чудеса, уточни Бойко Пенков.

По думите му 40% от работещите лекари у нас са над 55 години и след 10 години ще се пенсионират. Пенков акцентира, че през това време страната би трябвало да откри млади фрагменти, които да ги заместят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР