Не е коректно БСП да искат оставката на министъра на

...
Не е коректно БСП да искат оставката на министъра на
Коментари Харесай

Дариткова: Не е коректно БСП да иска оставката на Горанов

Не е правилно Българска социалистическа партия да желаят оставката на министъра на финансите Владислав Горанов, тъй като и те са се подписали под взетата по-висока дотация. Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.
По публични калкулации сумата, която партиите би трябвало да върнат за надвзети дотации, е към 14,5 млн. лв., заяви Дариткова.
Факт е, че с изплащането на дотациите на политическите партии се получи неопределено използване на наредбите на закона. Днес по време на съвещанието на правната комисия единомислещо приехме смяна в закона, с която се дефинира ясно и тъкмо какви са уговорките за изплащането на дотации, методиката за това, както и какви средства би трябвало да бъдат възобновени от партиите. Става въпрос за към 14.5 милиона лв.. А разноските за за изплащането на дотациите ще бъдат понижени с към 5,5 милиона лв. годишно “, добави Дариткова.
Тя увери, че държавният бюджет няма да бъде ощетен по никакъв метод и партиите ще бъдат задължени да възстановят надвзетите суми. „ Никой не е забелязал разминаването от над два лв. за глас, тъй като никой от партиите не е тръгнал да пресмята своите гласове плюс тези, които не са дали своят вот за никого “, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
По думите ѝ е неточно Българска социалистическа партия да желаят оставката на финансовия министър Владислав Горанов, тъй като и те са се подписали под взетата по-висока дотация.
„ Беше неточност Българска социалистическа партия да напуща Народното събрание, тъй като по този начин загуби опозиционната си роля, а това беше регистрирано и от гласоподавателите по време на изборите за Екологичен потенциал “, счита Дариткова, и добави, че е нелогично да се лишиш от парламентарната естрада, откъдето най-лесно се пласират послания до гласоподавателите.
Относно напускането на ГЕРБ на Цветан Цветанов Дариткова разяснява, че тематиката би трябвало към този момент да бъде затворена, тъй като оставките не са казус в ГЕРБ, а оценката на Цветанов към този момент е дадена от Борисов. „ Не имам вяра Цветанов да се захване с различен политически план “, приключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР