Не е доказано заразяване със западнонилска треска на територията на

...
Не е доказано заразяване със западнонилска треска на територията на
Коментари Харесай

Бъдете спокойни! В България няма западнонилска треска

Не е потвърдено заразяване със западнонилска тресчица на територията на България от началото на годината. Това разяснява в утринния блок на Радио „ Фокус “ проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания. Той сподели още, че все още най-засегната от болестта е Южна Гърция, като преди три години такава е била северната част на страната, където българските жители доста обичат да летуват.

„ Сега в Северна Гърция има доста малко случаи на западнонилска тресчица. В Сърбия тази година също са по-малко случаите на тази тресчица. Мерките са ограничение на контакта на комарите с нашето тяло. Значи, първо - потребление на репеленти, отблъскващи комарите субстанции, които се слагат по кожата или по облеклата, с цел да не ни хапят комари. Второ - тук-там, където има комари, би трябвало да се предпазваме, също по този начин, би трябвало да знаем, че би трябвало да бъдем облечени. Един кат облекла, обаче, не защищава от захапване на комар. Трябва да се употребяват две фланелки, в случай че не желаеме да бъдем хапани през облеклата, по гърба, гърдите и ръцете “, уточни проф.Тодор Кантарджиев.

Той добави, че комарите у нас хапят най-силно вечерно време и през нощта, до момента в който тропическите – денем, най-често по долните крака. Той посъветва още да се подхващат ограничения като потреблението на уреди срещу комари и да се слагат комарници на прозорците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР