Не е добра новината, че туристическия ни сезон, летния, тази

...
Не е добра новината, че туристическия ни сезон, летния, тази
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: Летният сезон не оправда очакванията за приходи

Не е добра новината, че туристическия ни сезон, летния, тази година, сякаш не оправда упованията ни от позиция на бюджетни доходи. Това сподели в аудиокаста на  " Фокус " " Това е България "  икономистът и финансист Румен Гълъбинов. " И от Национална организация по приходите (НАП), в общи линии, преди още да са обобщили крайните резултати, ние ще ги знаем някъде към средата на октомври, само че даже и преди този момент, се изрекоха някои подозрения, че този сезон, тази година не е задоволително добра за бюджетните доходи ", добави Гълъбинов.

Експертът изясни, че от една страна имаме продължаващо по-ниско Данък добавена стойност на заведенията и заведенията за хранене за публично хранене, което ще продължи до края на годината да бъде привилегия за този бранш. От друга страна, евентуално посещаемостта, потреблението и потреблението не са оправдали първичните упования, както и размера на сивата стопанска система, която към момента я има в туристическия бизнес.

" Не постоянно се издават касови бележки и така нататък, откъдето понамалява и събираемостта на налози. Това са, да кажем заплахите и в резюме, аргументите за това бюджета да се задържа, или да пада като доходи. Едва ли до края на годината, за оставащите три месеца, може да се прави отначало актуализация на този бюджет, който беше признат безусловно за 5 месеца. И в този момент, на втория му месец да се прави актуализация за идващите три месеца, това надали е най-хубавата тактика. По-скоро би трябвало да се открият запаси, а тях ги има. Те са както в финансовите разноски, където би трябвало да се огледа деликатно финансовата стратегия, до каква степен продължава да бъде реалистична, даже и в този си тип на орязани там разноски, до каква степен ще е реалистична до края на годината, тази финансова стратегия. От друга страна, като разноски би трябвало да се видят и общодържавните административни разноски, това също беше застъпено, когато се приемаше този бюджет. Те да бъдат по опция понамалени до края на годината ", добави Румен Гълъбинов.

Според него няма по какъв начин за последните три месеца да се трансформират налози, като се усилват. Той не предлага това. По-скоро, като приходоизточници и опция за подсилване на бюджетния баланс, би могло да се употребява заемно финансиране. Без него няма по какъв начин да минем, счита още експертът - финансист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР