Не е било консултирано записите от Министерски съвет да се

...
Не е било консултирано записите от Министерски съвет да се
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Не е било консултирано с президента записите от МС да се предоставят на Прокуратурата

Не е било съветвано записите от Министерски съвет да се дават на Прокуратурата. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн “ по Nova News основният секретар на президента Димитър Стоянов.

По думите му началникът на НСО е получил настоятелно искане за неотложност от Прокуратурата.

„ Такива записи бяха показани и през 2020 година по искане на Столична дирекция на вътрешните работи. Това не е изключение, а процедура. Записи се желаеха, в това число от президентската институция, когато се организираха митинги “, добави той.

Според Стоянов подаването на сигнали до Европрокуратурата посредством Министерски съвет не е причина началникът на НСО да бъде отхвърлен.

„ Свидетелите, които подават сигнал за корупция, излизат с имената си и всички нужни атрибути, с цел да може да бъде прегледан сигналът. Не може да вземе решение, без президентът да се е срещнал с претекстовете. След претекстовете, ще последват нашите дейности “, разяснява той.

Стоянов разяснява и тематиката за F-16.

„ Не е правилно това, че в резултат на договаряния, е била свалена цената на контракта. Тя беше свалена вследствие на орязване на логистичния пакет. Двигателите, които ни се дават в този момент, са три. При първата информация, която пристигна през 2019 година, бяха два “, уточни той.

„ Президентът предложи да бъдат изпратени бронежилетки и каски за мирното население на Украйна. Дали би трябвало да бъде изпратено тежко въоръжение – мисля, че не “, разяснява Стоянов тематиката за това дали България би трябвало да доставки оръжие на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР