Не достигат ученици за цялостното попълване на 17 паралелки в

...
Не достигат ученици за цялостното попълване на 17 паралелки в
Коментари Харесай

Не достигат ученици за попълване на 17 паралелки в Асеновградско

Не доближават възпитаници за цялостното попълване на 17 паралелки в асеновградски учебни заведения. Често това може да се дължи на избора на подрастващите да пътуват, с цел да учат в заведения в прилежащия град Пловдив. Точно в пет учебни заведения от община Асеновград ще има маломерни паралелки през образователната 2018 г./2019 година По-малко възпитаници ще има в една от професионалните гимназии в града – ПГ по ХВТ „ Свети Димитрий Солунски “ - в 8-ми и 11-ти клас. Маломерни ще бъдат и двата 3-ти класа на ОУ " П. Волов " в квартал „ Долни Воден “.
По шест паралелки с по-малко деца ще има в две образователни заведения, ситуирани в асеновградски села. Това са ОУ " Отец Паисий " в Мулдава и ОУ " Климент Охридски " в Златовръх. С възпитаници под минималния брой ще протече образователната година и за 5-ти клас в OУ " Отец Паисий " в Тополово. При нужен най-малък брой от 16 възпитаници за класовете от 1-ви до 4-ти, в посочените съществени учебни заведения са записани не повече от 10 деца. Изискуемият най-малко от 5-ти до 8-ми клас, пък, е 18 възпитаници, като в част от асеновградските образователни заведения той не може да бъде доближат с близо 5-6 деца за клас.
Едва шест ще бъдат възпитаниците в подготвителната група към детската градина в село Нови извор. Решението за одобряване на маломерни паралелки в община Асеновград бе взето единомислещо от съветниците от локалния парламент в града, за да не бъдат закривани класове и надлежно – преразпределяни по други учебни заведения възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР