Не бях изненадан. Това беше предварително обявеният развой на събитията. Така

...
Не бях изненадан. Това беше предварително обявеният развой на събитията.
Така
Коментари Харесай

Асен Василев: План Б е да отидем на избори и да ги спечелим отново

" Не бях сюрпризиран. Това беше авансово оповестеният процес на събитията ".

Така вицепремиерът в оставка Асен Василев разяснява вота на съмнение в предаването " След вота " по Българска национална телевизия.

" План Б " на " Продължаваме промяната " е да отидат на избори и да ги завоюват още веднъж. Василев счита, че даже ще подобрят резултата си от последния път, тъй като българският народ е видял доста явен избор.

" Изборът е да продължим да живеем както до момента, със същите хора, по същия метод, който ни направи най-бедната страна с най-големи неравенства в Европейски Съюз или да живеем по един естествен европейски метод. Другото, което хората видяха и което изплаши най-вече Движение за права и свободи и ГЕРБ е, че има опция и тази опция през днешния ден беше на три гласа от триумфа. В идващия парламент тази опция ще има болшинство ".

Въпреки това " Продължаваме промяната " ще се опитат да съберат ново болшинство в границите на сегашния парламент, като номиниран за министър председател още веднъж ще бъде Кирил Петков.

Ако в този парламент се събере болшинство за такава политика, при която " средствата стигат до жителите, а не до чекмеджетата ", може и да се образува кабинет, в това число сред " новата четворна коалиция ", сподели Асен Василев.

" Те неодобряваха избора за ръководител на Народно събрание, откакто отстраниха Никола Минчев, явно нямат претендент за позицията. Те явно нямат желание да вършат нов кабинет, което мисля, че е добре за България ".

Ако няма болшинство за това парите да не стигат до шкафчетата, този парламент ще е нездравословен за страната, разяснява още Василев.

" По-добре е да се отиде на избори и жителите ясно да кажат: желаеме да подкрепим политиката, която ГЕРБ организираше в последните 15 години в интерес на това няколко определени компании да получават милиардни контракти, а всичко друго да бъде на втори проект или политиката, която ние започнахме да организираме и за която ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " ни нападат ".

По думите му Има Такъв Народ са напуснали обединението откакто са били сложени пред решение дали милиардите да отидат при пенсионерите или при строителните компании на ГЕРБ и са избрали второто.

" Това са парите на българските данъкоплатци. Ние имаме доста явен избор тези пари къде да отидат. Няма проблем те да отидат за строителство, само че има проблеми те да отидат ца строителство където при 80% от договорите са прикрити съществени поправки, тези поправки са без гаранции, на тройни цени ".

Василев съобщи, че за шест месеца районното министерство е трябвало да провежда нови процедури и да избере нови реализатори, само че това не е свършено.

При добра организация осем дни ще стигнат за приемане на актуализацията на бюджета, сподели още Василев. Няма по какъв начин обаче да се гласоподава единствено обществената част на бюджета, без се гласоподава и главният.

" Примерно - гласувате бюджета на ДОО - там е разказано по какъв метод се трансформират пенсиите. Трябва да гласувате и централния бюджет, тъй като там са средствата, с които тези пенсии би трябвало да бъдат изплатени. Могат да кажат, е гласоподават единствено пенсиите в централния бюджет, а останалите антикризисни ограничения не ги гласоподават ", посочи Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР