Не бива да се прави правителство, каквото беше последното на

...
Не бива да се прави правителство, каквото беше последното на
Коментари Харесай

Софиянски: ГЕРБ първо да ни се извинят, за да мислим за работа с тях

Не бива да се прави държавно управление, каквото беше последното на квотен принцип, сподели по Би Ти Ви Стефан Софиянски, някогашен длъжностен министър председател и създател на ССД, която е в коалиция с " Български напредък " на Стефан Янев.

 

" Не може да има " нашите министри ", " техните министри ". Може да има държавно управление на малцинството на чисто експертен принцип. Не би трябвало да бъде с мандат на ГЕРБ, може да бъде даже с мандат на Стефан Янев, счита Софиянски.

 

" Участвахме в изборите и подкрепихме " Български напредък ", само че нямахме наши претенденти ", сподели още в ефира на бТВ създателят на " Съюз на свободните демократи " Стефан Софиянски.

Той акцентира, че водачът на “Български напредък ” му е харесвал като министър-председател.

“Стефан Янев беше един доста добър министър-председател и това е от голяма важност. Което значи, че той може да направи и добър екип ”, счита Софиянски.

“България би трябвало да направи държавно управление. Трябва да се одобри “Плана за възобновяване и развиване ”. Същевременно има закони, които би трябвало да се трансформират поради Плана за възобновяване ”, сподели той.

Софиянски акцентира, че сме изостанали в областта на енергетиката и на експертно равнище би трябвало да се реши дали ще се строи атомна електроцентрала.

“Въпросът е кой има капацитета да ги реши. Смятам, че ГЕРБ се е изчерпал. България е най-бедната страна в Европейския съюз. Не може толкоз години да сме в Европейски Съюз и да сме най-бедните ”, добави той.

Софиянски разяснява и предлагането на “Демократична България ” да се даде оръжие за Украйна.

“Тази тематика не би трябвало да е разграничителна. Русия не е нито лява, нито дясна. Тя е тирания и е агресор ”, сподели той.

 

По времето на ГЕРБ страната усвоява пари за еврофондове, само че това не се отразява на Брутният вътрешен продукт - сподели още Софиянски - Когато получим пояснение и опрощение от ГЕРБ, тогава може да се мисли за взаимна работа с тях. 

 

Украйна би трябвало да бъде подкрепена, само че не виждам за какво това би трябвало да е разграничителна тематика, разяснява още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР