Не бива да има никакво съмнение, че българската страна ще

...
Не бива да има никакво съмнение, че българската страна ще
Коментари Харесай

Българската страна ще търси неустойки, ако договорът за F-16 не бъде изпълнен, твърди Лорер

„ Не бива да има никакво подозрение, че българската страна ще търси неустойки, в случай че договорът за F-16 не бъде изпълнен по търговски аргументи, за момента не считаме, че има такива. “ Това изясни министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на парламентарния надзор през днешния ден.

Той отговори на въпрос от Николай Дренчев от „ Възраждане “ за това по какъв начин се извършва договорът за индустриално съдействие с американската компания „ Локхийд Мартин “, която създава изтребителите F-16.

„ Другото нещо, което е значимо да споменем пред българския парламент и българския гласоподавател, както и господин Заков към този момент съобщи е, че парите не са разплатени на крайната компания, а са в доверителна сметка, тъй че те следват осъществяването на програмата малко по малко “, изясни Лорер.

Във връзка със забавянето в доставката американската страна е цитирала форсмажорни условия, свързани с пандемията от ковид.

Даниел Лорер сподели още, че няма по какъв начин да даде информация за осъществяването на контракта за индустриално съдействие с американската компания, защото той е поверителен. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР