Не бихте пожелали този сценарий и на най-лошия си враг:

...
Не бихте пожелали този сценарий и на най-лошия си враг:
Коментари Харесай

Мобилните телефони имат функция, която може да ви спаси живота. Малко хора знаят за нея

Не бихте поискали този сюжет и на най-лошия си зложелател: колата ви е в канавка и нямате сили да крещите. Най-често сходни обстановки приключват зле… Само по-късно минаваща кола вижда, че някой лежи в профил на пътя и вика полиция и кола за спешна помощ. За благополучие обаче можете сами да се обадите за помощ, в случай че притежавате мобилен телефон от ново потомство. Можете да спасите живота си с устройство, което е на една ръка разстояние всеки ден. Представете си, че сте жертва на случай или нахлуване. Каквото и да ви се случи, занапред нататък ще знаете по какъв начин да си помогнете.

 злополука мотор

Вашият мобилен телефон може да бъде вашият рицар в блестящи доспехи! Просто би трябвало да знаете този трик и да го употребявате при незабавни случаи.

Всеки телефон с Android има вградена SOS функционалност. Просто натиснете бутона за зареждане три пъти поред. Това е всичко.

 SOS функционалност

На телефони Huawei тази функционалност работи посредством натискане на бутона за зареждане 5 пъти.

Чудите се по какъв начин работи? Телефонът автоматизирано ще направи фотография с предната камера и ще изпрати фотографията дружно със SOS известие и местонахождение от Гугъл Maps на авансово заложените номера за контакт.

Местоположението може да е неопределено, тъй че в случай че сте заседнали в стая, да вземем за пример, добра концепция е да насочите камерата към обект, който ще ви помогне да определите местоположението си.

 болнична стая

Разбира се, би било по-добре в никакъв случай да не се постанова да го употребявате, само че е добре да сте готови.

Тази функционалност може да не е налична на всички телефони, само че несъмнено работи на устройства на Samsung. Трябва да го стартирате в настройките, като въведете телефонния номер, на който желаете да изпратите известието. Ако имате смарт телефон от друга марка, коства си да разгледате приложенията в Гугъл Play Store, като да вземем за пример SOS Emergency App.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР