Не бихме могли да говорим за съмнителни резултати, защото говорим

...
Не бихме могли да говорим за съмнителни резултати, защото говорим
Коментари Харесай

Говорител на ЦИК не вижда съществени нарушения на евровота

Не бихме могли да приказваме за съмнителни резултати, тъй като приказваме за социологически изследвания. Не бихме могли да приказваме и за следен избор – това съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев по отношение на случаи, при които голям % от гласовете отиват за една партия или преференциално за един претендент – да вземем за пример в плевенското село Буковлък, където имаше сборичкване с ромска фамилия в неделя вечерта (26 май).
На въпрос на bTV по отношение на недоволства за изчезнал доклад на подадени преференции, Андреев съобщи, че имало разнообразни случаи – да вземем за пример в случай че преференцията не била маркирана вярно. Той обаче удостовери, че е имало случаи на ненанесени преференции и по тази причина се правела втора инспекция. " В случаите на машинно гласоподаване не би трябвало да има неотчетена преференция – въпросът е след това при отчитането ", добави представителят на ЦИК и отхвърли да разяснява съответни образци.
По думите на Андреев, има наново броене и инспекция на протоколи. А по отношение на забавянето в броенето на протоколите, той сподели, че чак през вчерашния ден били докарани последните протоколи.
За край Андреев беше безапелационен – нямало е огромни нарушавания на евровота, които да го компроментират.
Същевременно шефът на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов поздрави изборната администрация. И все пак, Константинов подсети, че доста постоянно протоколите са били попълвани доста нечетливо и надлежно неясно. Той сподели и, че за пръв път гласовете от чужбина са помогнали за спечелването на мандат – този на " Демократична България ".
Константинов уточни и нещо друго забавно - че гласоподавателите са под 6 млн. души, поради емиграцията. Според публични данни на ЦИК на сегашните евроизбори са дали своят вот 2 095 575 души, а имащите право на глас са 6 288 656 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР