Не бих отстъпил от състезанието за управител на БНБ, защото

...
Не бих отстъпил от състезанието за управител на БНБ, защото
Коментари Харесай

Каримански: При вота за шеф на БНБ трябва национално отговорна позиция, не политическа окраска

Не бих отстъпил от надпреварата за шеф на Българска народна банка, тъй като имам задоволително познания и опит, които желая да приложа в съответните политики в централната банка. Това сподели по БТВ  Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание и претендент за шеф на Българска народна банка от Има Такъв Народ.  Той вметна, че номинацията на Андрей Гюров бе издигната в последния миг.
Защо е претендент на Има Такъв Народ, само че не и на обединението като цяло? Не вземам участие в нито една лидерска среща, сподели Каримански. Според него няма експлицитен текст в съдружното съглашение за шефа на централната банка.

Аз ще бъда първия който ще поздрави Андрей Гюров, в случай че гласуването избере него. Отправил съм послания към Българска социалистическа партия и Демократична България с подготвеност да се забележим да събеседваме идната седмица, сподели Каримански.

Бих желал да разглеждате моята кандидатура като експертна и професионална. Не бих желал изборът да е резултат единствено на политически аритметики.

Според него вотът в Народното събрание за началник на Българска народна банка ще бъде около  7 април. Призовавам всеки депутат, в случай че желае да научи моята идея, съм разполагаем за публична среща, с цел да показва по-задълбочено и да отговоря на всички въпроси, сподели Каримански.

Националната банка е въпрос на надпартийност и когато става дума за гласоподаване за Българска народна банка не преглеждам партийността по политическа багра, добави той.

На въпрос дали би го тормозило да оглави Българска народна банка с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Каримански отговори: когато става дума за национално виновна позиция  по отношение на подобен избор за Българска народна банка виновното държание е да не се интересуваме от политическата багра.

Българска народна банка би трябвало да може да сплоти експертите по тематики, които са значими за нацията. Нима за някого има багра финансовата непоклатимост на страната? За всички е значима, акцентира Каримански.

На въпрос за ориста на обединението в случай че това кой ще я оглави бъде решено с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане, Каримански сподели: Коалицията няма проблем да продължи да работи дружно.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР